Μπάιντεν: «Είναι γελοίο, δεν ελέγχουμε τον καιρό»! Βουλευτής: Τον ελέγχουν

Μέγας χαμός στις ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε την Τετάρτη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «ελέγχει τον καιρό» και χαρακτήρισε τις κατηγορίες ότι εμπλέκεται στην αλλαγή του καιρού που σχετίζεται με τους τυφώνες Helene και Milton «πέρα από γελοίες».

Ο Μπάιντεν έκανε τη δήλωση ως απάντηση σε μια ανάρτηση X που κυκλοφόρησε η βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν (R-Ga.) την Τετάρτη, σημειώνοντας τον κατάλογο βιβλιοθηκών του κυβερνητικού ιστοτόπου NOAA (Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας) που τεκμηριώνει πολλές περιπτώσεις αλλαγής του καιρού. Μάλιστα έχει ξεσπάσει κόντρα για το θέμα και στο αμερικανικό Κογκρέσο!

«Τώρα οι ισχυρισμοί γίνονται ακόμα πιο περίεργοι. Η βουλευτής Marjorie Taylor Greene, μια βουλευτής από τη Τζόρτζια, λέει τώρα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ελέγχει κυριολεκτικά τον καιρό – εμείς ελέγχουμε τον καιρό. Είναι κάτι παραπάνω από γελοίο», διατείνεται ο Μπάιντεν.

«Πρέπει να σταματήσει. Σε τέτοιες στιγμές, δεν υπάρχουν κόκκινες ή μπλε καταστάσεις. Υπάρχουν μία Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου οι γείτονες βοηθούν τους γείτονες. Οι εθελοντές και οι πρώτοι που ανταποκρίνονται διακινδυνεύουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας τους της ζωής για να βοηθήσουν τους Αμερικανούς συναδέλφους τους», συνέχισε σε δραματικούς τόνους και υπογράμμισε:

«Κρατικοί, τοπικοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι στέκονται δίπλα-δίπλα. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω, κανείς δεν πρέπει να κάνει τον αμερικανικό λαό να αμφισβητήσει εάν οι κυβερνήσεις τους θα φροντίσουν να είναι [ακατανόητο], θα είμαστε εκεί. Θα το κάνουμε».

Σχολιαστές στην Αμερική υπογραμμίζουν πως μόνο και μόνο επειδή ο Μπάιντεν διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει έλεγχος του καιρού, πρέπει να ξεκινήσει έρευνα περί τούτου!

Η βουλευτής Greene έθεσε αρχικά ερωτήματα σχετικά με την πιθανή εμπλοκή της κυβέρνησης στην καθοδήγηση του τυφώνα Helene για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών με μια ανάρτηση που έγραφε: «Ναι, μπορούν να ελέγξουν τον καιρό».

Σε άλλη της ανάρτηση είχε γράψει:

«Όλοι ρωτούν συνεχώς «ποιοι είναι αυτοί;» Λοιπόν, μερικά από αυτά αναφέρονται στο NOAA, καθώς και οι περισσότεροι από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να τροποποιηθεί ο καιρός, επειδή απαιτείται να το αναφέρουν στον Υπουργό Εμπορίου βάσει του Weather Modification Act του 1972. Ο κυβερνητικός ιστότοπος του NOAA διαθέτει έναν κατάλογο βιβλιοθήκης με 1.026 καταχωρήσεις αλλαγών καιρού, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Εάν το σπίτι ή η επιχείρηση ή η περιουσία σας υποστεί ζημιά ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο σκοτωθεί από τις αλλαγές του καιρού, δεν θα πρέπει να δικαιούστε αποζημίωση; Τελικά, σε ρώτησαν αν συμφωνούσες στο να αλλάξει ο καιρός μας;»

 

Ανεξάρτητα από το αν ο τυφώνας Helene ή ο τυφώνας Milton κατευθύνθηκαν ή χειραγωγήθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, το γεγονός παραμένει ότι αυτοί οι ισχυροί τυφώνες κατηγορίας φαίνεται να επηρεάζουν τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στις ΗΠΑ στις πληγείσες πολιτείες όπως η Βόρεια Καρολίνα και η Φλόρινταμ σχολιάζουν ΜΜΕ στην Αμερική παραθέτοντας δημοσιεύματα όπως του Politico, το οποίο έγραψε άρθρο με τίτλο: «Η Helene χτύπησε προπύργια του Τραμπ στην Τζόρτζια και την Βόρεια Καρολίνα. Θα μπορούσε να επηρεάσει τις εκλογές»!

Πηγή EL