Τύχη-«βουνό» για τους 250 επιβάτες ενός Α350 της Turkish Airlines που πετούσε στις ΗΠΑ

Πέθανε ο κυβερνήτης εν πτήσει (!) αλλά γλίτωσαν!

Ο κυβερνήτης του Ιλτσεχίν Πεχλιβάν ενός Α-350 της Turkish Airlines που είχε απογειωθεί από το Σιάτλ των ΗΠΑ και είχε προορισμό την Κωνσταντινούπολη, πέθανε εν πτήσει! Αλλά το αεροσκάφος ευτυχώς κατάφερε να το προσγειώσει ο συγκυβερνήτης!

Για την ακρίβεια υπέστη έμφραγμα μετά την απογείωση από το Σιάτλ κι ενώ βρισκόντουσαν στα κοντά στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. 

Το πλήρωμα του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν κατάφερε να τον κρατήσει στην ζωή και «έσβησε» μέσα στο κόκπιτ.

Ο συγκυβερνήτης ζήτησε αμέσως να προσγειωθεί και πήρε προτεραιότητα, καταφέρνοντας μόνος του να προσγειώσει το αεροσκάφος και να σώσει 250 ψυχές!

Ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, ο Γιαχία Ουστούν, ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «μετά τις πρώτες ιατρικές βοήθειες που παρασχέθηκαν στον πιλότο, οι οποίες ωστόσο δεν απέδωσαν, το πλήρωμα στο κόκπιτ, το οποίο αποτελείτο από έναν κυβερνήτη και έναν συγκυβερνήτη, αποφάσισε να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση. Δυστυχώς, ο κυβερνήτης μας πέθανε πριν από την προσγείωση».

Ο Πεχλιβάν εργαζόταν στην Turkish Airlines από το 2007 και ήταν 59 ετών.

Στις 8 Μαρτίου του 2024 είχε υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας σε Ιατρικό Κέντρο της Αεροπορίας , οι οποίες δεν έδειξαν κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας που θα του απαγόρευε να εκτελεί τα καθήκοντά του.

Η πτήση εξετράπη για τη Νέα Υόρκη και έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε οι επιβάτες να επιστρέψουν από εκεί στην Τουρκία.

Πηγή pronews