Η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη μεγάλου καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχει την Αττική

Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει το «αόρατο χέρι» που κινεί τα νήματα στο ναρκεμπόριο της Αθήνας.

 

Τα «ίχνη» μεγαλεμπόρων ναρκωτικών ουσιών που έχουν απλώσει τα «δίχτυα» τους στην Αττική, πουλώντας παραισθησιογόνες ουσίες πάσης φύσεως, αναζητούν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα βρέθηκαν τρεις διαφορετικές «καβάτζες» σε Νέο Κόσμο και Αγία Παρασκευή, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να ψάχνουν τα «μεγάλα κεφάλια» που αποτελούν τους προμηθευτές.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο ieidiseis ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιο αόρατο χέρι κινεί τα νήματα, το οποίο φέρνει τις μεγάλες ποσότητες στην Αττική, τις ‘σπάει’ και στη συνέχεια τις μοιράζει σε διακινητές που αναλαμβάνουν να την πώληση σε πελάτες. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του άγνωστου αυτού ‘κέντρου’ είναι οι μεγάλες ποσότητες και η μεγάλη γκάμα ναρκωτικών».

Προχθές η Δίωξη Ναρκωτικών πέρασε χειροπέδες σε 27χρονο Έλληνα και εντόπισε 31 κιλά κάνναβης (σοκολάτα), 17 κιλά Skunk και τρία κιλά κοκαΐνης μέσα σε «καβάτζα» στο Νέο Κόσμο. Ο 27χρονος δεν εργαζόταν και είχε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ως αποκλειστική απασχόληση τη διακίνηση ναρκωτικών. Τα δύο κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν έχουν ήδη σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να ξεδιπλωθεί η έρευνα.

Η τελευταία πελάτισσα του 27χρονου ήταν μία Βραζιλιάνα που είχε έρθει για τουρισμό στην Αθήνα. Πάνω της βρέθηκε σακουλάκι με 7 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία μόλις είχε αγοράσει από τον νεαρό Έλληνα.

Η κοκαΐνη που βρέθηκε στην «καβάτζα» του Νέου Κόσμου έφερε την επιγραφή «Qorr». Οι αστυνομικοί τη συναντούν για πρώτη φορά και εκτιμούν ότι ενδεχομένως να παραπέμπει στο όνομα ή το ψευδώνυμο του παρασκευαστή της, πιθανότατα με έδρα τη λατινική Αμερική.

Το βασικό ερώτημα στο οποίο προσπαθούν να απαντήσουν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είναι εάν υπάρχει ή όχι οποιαδήποτε σύνδεση της υπόθεσης με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος διακινητών στις 2 Σεπτεμβρίου 2024, όταν είχε λάβει χώρα αστυνομική επιχείρηση σε Νέο Κόσμο και Αγία Παρασκευή. Ερευνάται δηλαδή εάν μπορεί ο προμηθευτής να είναι κοινός. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχουν στοιχεία και γι’ αυτό οι δικογραφίες παραμένουν ξεχωριστές.

Στις 2 Σεπτεμβρίου είχαν γίνει έρευνες σε οικία στο Νέο Κόσμο και σε διαμέρισμα 2ου ορόφου σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αγίας Παρασκευής. Αίσθηση είχε προκαλέσει ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 127.000 ευρώ σε μετρητά. Από τους τρεις κατηγορούμενους οι δύο είχαν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν για ναρκωτικά, ενώ δεν εμφάνιζαν κάποια επαγγελματική δραστηριότητα.

Στη δικογραφία περιλαμβανόταν ένας 30χρονος Έλληνας που συνελήφθη, ένας 33χρονος Έλληνας που διαφεύγει της σύλληψης και ένας 23χρονος Αλβανός που επίσης διαφεύγει της σύλληψης.

Συνολικά είχαν κατασχεθεί τότε «ροζ» κοκαΐνη, βάρους 875 γραμμ., κοκαΐνη, βάρους 3 κιλών και 242 γραμμ., ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 50 κιλών και 605 γραμμ., κατεργασμένη κάνναβη , βάρους 2 κιλών και 686 γραμμ., κεταμίνη, βάρους 875 γραμμ., μεθαμφεταμίνη, βάρους 545 γραμμ., 3 ζυγαριές, τρίφτης και μηχανήματα αεροστεγούς σφραγίσματος νάιλον συσκευασιών για το διαμοιρασμό των ναρκωτικών, μετρητής χαρτονομισμάτων και το χρηματικό ποσό των 127.215 ευρώ.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/