Κικίλιας: Προανήγγειλε 100άδες προσλήψεις στην Πυροσβεστική (VIDEO)

831 προσληψεις στην Πυροσβεστική προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας. Για 4.000 κενά έκαναν λόγο μετά την φωτιά στην Κορινθία οι εθελοντές πυροσβέστες.

Νέες προσληψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα μέσα στο 2025 προανήγγειλε την Παρασκευή ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας.


Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα: «Συνεχίζουμε την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με 831 προσλήψεις σε δασοκομάντος, αποφοίτους της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και πυροσβέστες γενικών καθηκόντων», και σημείωσε ότι οι προσλήψεις «εντάσσονται στο πλαίσιο του νέου δόγματος για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, τον εκσυγχρονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος και τις ανάγκες που προκύπτουν από την υλοποίηση του προγράμματος ΑΙΓΙΣ».

Πάνω από 50.000 στρέμματα γης κάηκαν στο Ξυλόκαστρο – «Δεν το περιμέναμε», είπε ο Κικίλιας..

Σύμφωνα με τον κ.Κικίλια, για το 2025 θα προσληφθούν: όλοι οι απόφοιτοι της Πυροσβεστικής Ακαδημίας 70 Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί 260 Δόκιμοι Πυροσβέστες 300 πυροσβέστες-δασοκομάντος για την περαιτέρω στελέχωση των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) 150 πυροσβέστες γενικών καθηκόντων 8 χειριστές ελικοπτέρων 15 κυβερνήτες πλοηγοί 10 ιατροί 15 μηχανικοί 3 υπάλληλοι στην Κρατική Αρωγή.

Υπενθυμίζεται ότι μετά και την καταστροφική φωτιά στην Κορινθία, όπου έχασαν τη ζωή τους και δύο νέοι εθελοντές πυροσβέστες, οι εποχικοί πυροσβέστες εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ζητούσαν συγγνώμη από τους πολίτες, καταγγέλλοντας παράλληλα τα τεράστια κενά στο πυροσβεστικό Σώμα και την απόφαση του υπουργού να διώξει πυροσβέστες.

«Φωνάζαμε δεν έχουμε Πυροσβέστες και αυτοί αγόραζαν drones. Και σα να μην έφτανε αυτό βγήκε και είπε ο κ. Κικίλιας ότι σε 30 μέρες δεν θα μας ανανεώσουν τις συμβάσεις μας. Εν μέσω πολέμου, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου  ο Υπουργός αποφάσισε να ανακοινώσει ότι θα διώξει Πυροσβέστες και 2 μέρες εμείς είμαστε εδώ και παλεύουμε με το θηρίο γνωρίζοντας την τύχη μας» σημείωναν οι εποχικοί πυροσβέστες στην ανακοίνωσή τους, κάνοντας λόγο για 4.000 κενά στην Πυροσβεστική.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

- Advertisement -