Θρίλερ με τον διάδοχο του Νασράλα στη Βηρυτό: Το Ισραήλ βομβάρδισε 11 φορές το προάστιο που κρυβόταν
Ένα υπόγειο καταφύγιο, όπου φέρεται να βρισκόταν ο επικρατέστερος διάδοχος του Νασράλα ήταν ο στόχος των ισραηλινών βομβαρδισμών τα ξημερώματα.
Δεν κάνουν βήμα πίσω οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, συνεχίζοντας το ανελέητο σφυροκόπημα του Λιβάνου. O IDF χθες διεμήνυσε πως θα συνεχίσει τα «σκληρά πλήγματα» στη Χεζμπολάχ, έπειτα από τρεις ημέρες χερσαίων μαχών στον νότιο Λίβανο, όπως και έκανε τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Πηγή του AFP στη Χεζμπολάχ ανέφερε πως εξαπολύθηκαν 11 αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί σε νότιο προάστιο της Βηρυτού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των NYT και του CNN, οι βομβαρδισμοί είχαν ως στόχο τον επικρατέστερο διάδοχο του Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν.
Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, ο Σαφιεντίν φέρεται να είχε με άλλους ανώτερους ηγέτες της Χεζμπολάχ συνάντηση σε ένα υπόγειο καταφύγιο στο νότιο προάστιο της Βηρυτού που βομβαρδίστηκε. Παραμένει άγνωστο αν οι Ισραηλινοί κατάφεραν τον σκοπό τους.
Σύμφωνα με τον IDF, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε πλήγμα στο Τουλκάρμ της Δυτικής Όχθης. Το χτύπημα είχε στόχο τον διοικητή της Χαμάς, Ζαχί Γιασέρ Αμπντ αλ-Ραζέκ Ουφί, ο οποίος ηγήθηκε του δικτύου της Χαμάς. Η επιδρομή αυτή είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής. Πρόκειται για τον πλέον πολύνεκρο βομβαρδισμό στη Δυτική Όχθη από το 2000, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Επίσης, οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι εξουδετερώθηκε και ο Μαχμούντ Γιουσέφ Ανισί, ανώτερος διοικητής της αλυσίδας κατασκευής πυραύλων ακριβείας της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.
Ανεπιθύμητος ο Γκουτέρες στο Ισραήλ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε χθες την «πλήρη» υποστήριξή του στον Γενικό Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, τον Αντόνιο Γκουτέρες, μια μέρα αφού ανακηρύχθηκε persona non grata από την κυβέρνηση του Ισραήλ επειδή δεν καταδίκασε αμέσως την πυραυλική επίθεση του Ιράν την Τρίτη.
Χωρίς να αναφερθούν ονομαστικά στο Ισραήλ, τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του ΣΑ και τα δέκα κράτη-μη μόνιμα μέλη του «υπογράμμισαν την ανάγκη όλα τα κράτη μέλη (του ΟΗΕ) να διατηρούν παραγωγική και λειτουργική σχέση με τον Γενικό Γραμματέα» και «να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια υπονομεύει το έργο του και αυτό των υπηρεσιών του».
Οποιαδήποτε απόφαση αψηφά τον Γενικό Γραμματέα και τον διεθνή οργανισμό είναι «αντιπαραγωγική», ιδιαίτερα εν μέσω «κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή», προειδοποίησαν οι 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ρωσίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας, με γραπτή ανακοίνωσή τους που αναγνώστηκε από την προεδρία του ΣΑ, που ασκεί αυτόν τον μήνα η Ελβετία.
Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/