Νύχτα τρόμου με επιθέσεις drones μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

Τέσσερις νεκροί από ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύκτας μεγάλη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον 15 ουκρανικών περιφερειών, προκαλώντας ζημιές σε εμπορικά κτίρια και πολυκατοικίες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα.

Το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα μέσω Telegram ότι ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) προκάλεσαν ζημιές σε γραμμές ηλεκτροδότησης και υποσταθμούς στις περιφέρειες του Κιέβου, της Οδησσού και του Ιβανο-Φρανκίφσκ. Η νυκτερινή επίθεση προκάλεσε πυρκαγιές σε τρεις άλλες συνοικίες της περιφέρειας του Κιέβου, οι οποίες στη συνέχεια κατασβέσθηκαν, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 78 από τα 105 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια νυκτερινής επίθεσης της εναντίον της Ουκρανίας.

Επίθεση στη νότια περιφέρεια της Οδησσού προκάλεσε ζημιές σε γραμμές ηλεκτροδότησης, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Όλεχ Κίπερ. Συνεργεία αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση περισσότερων από 3.000 νοικοκυριών, αν και άλλα 2.000 παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό σε μία από τις συνοικίες, δήλωσε.

Η Ρωσία από την πλευρά της ανακοίνωσε πως κατέρριψε στη διάρκεια της νύκτας 113 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις περιφέρειες του Μπέλγκοροντ, του Κουρσκ, του Βορονέζ και του Μπριάνσκ, που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Οι ρωσικές αντιαεροπορικές δυνάμεις κατέρριψαν 73 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, 25 στην περιφέρεια του Βορονέζ, 14 στην περιφέρεια του Κουρσκ και ένα στην περιφέρεια του Μπριάνσκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μέσω του Telegram.

Μια γυναίκα τραυματίσθηκε στην πόλη Στάριι Οσκόλ, στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, όπου καταρρίφθηκε ένα απ’ αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ μέσω του Telegram.

Σύμφωνα με τον Γκλάντκοφ, συνολικά τέσσερις άμαχοι Ρώσοι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίσθηκαν από ουκρανικές επιθέσεις στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Το αεροδρόμιο της πόλης Καζάν στη Ρωσία επανέλαβε τη λειτουργία του αφού είχε κλείσει προσωρινά για λόγους ασφαλείας, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ρωσικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Πηγή: ΑΠΕ

- Advertisement -