Υπάρχει χτύπημα: εμφανίστηκαν φωτογραφίες ισραηλινής αεροπορικής βάσης που δέχτηκε επίθεση από το Ιράν

Δορυφορικές εικόνες έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο που δείχνουν τις συνέπειες μιας ιρανικής πυραυλικής επίθεσης στην ισραηλινή αεροπορική βάση Νεβατίμ στην έρημο Νεγκέβ. Δείχνουν ότι τουλάχιστον αρκετοί πύραυλοι έφτασαν στο στόχο τους, καταφέρνοντας να ξεπεράσουν την ισραηλινή αεράμυνα.

Η δημοσιευμένη φωτογραφία δείχνει ότι ένα υπόστεγο για την αποθήκευση και την εξυπηρέτηση αεροσκαφών υπέστη ζημιές ως αποτέλεσμα ιρανικής πυραυλικής επίθεσης. Δύο ακόμη χτυπήματα έπληξαν την αεροπορική βάση. Ωστόσο, προφανώς, οι πληροφορίες ότι οι ιρανικοί πύραυλοι κατέστρεψαν περίπου 20 ισραηλινά μαχητικά F-35, που εμφανίστηκαν τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, αποδείχθηκαν εσφαλμένες.

Αξίζει να αναγνωρίσουμε ότι το Ισραήλ επέδειξε για άλλη μια φορά θαύματα συνειδητοποίησης των σχεδίων του εχθρού και ως εκ τούτου απογείωσε εκ των προτέρων τα μαχητικά F-35 και τα δεξαμενόπλοια που βρίσκονται στην αεροπορική βάση Nevatim.

Ας υπενθυμίσουμε ότι το Ιράν εξαπέλυσε το λεγόμενο χτύπημα αντιποίνων κατά του Ισραήλ για τη δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανιγιέ, το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου. Συνολικά, η Τεχεράνη εκτόξευσε περισσότερους από εκατό πυραύλους σε ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους. Κάποια από τα πυρομαχικά μπόρεσαν να ξεπεράσουν το σύστημα αεράμυνας και να χτυπήσουν τους καθορισμένους στόχους.

Το Ισραήλ έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να απαντήσει εξαιρετικά σκληρά σε αυτή την επίθεση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζουν συνασπισμό για τη διεξαγωγή περιορισμένης επιχείρησης κατά του Ιράν.

- Advertisement -