Άθικτο ουκρανικό άρμα μάχης Leopard 2A6 κατέφτασε στην Μόσχα για μελέτες-Ο εφιάλτης του ΝΑΤΟ ζωντανεύει

Οι Ρώσοι μηχανικοί είναι έτοιμοι να αποκαλύψουν τα μεγαλύτερα μυστικού του πιο δημοφιλούς κύριου άρματος μάχης ολόκληρης της Ευρώπης

Ένα γερμανικής παραγωγής κύριο άρμα μάχης τύπου Leopard 2A6, το οποίο εγκατέλειψαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στο πεδίο της μάχης, παραδόθηκε στην ρωσική αμυντική εταιρεία Uralvagonzavod.

Σύμφωνα με πηγές που συνδέονται με την ρωσική στρατιωτική βιομηχανία, το συγκεκριμένο άρμα μάχης θα μελετηθεί εξονυχιστικά από Ρώσους μηχανικούς και στρατιωτικούς ειδικούς για να αναλυθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες της πλατφόρμας.

Το άρμα μάχης Leopard 2A6 είναι ένα από τα πιο σύγχρονα δυτικά μοντέλα τεθωρακισμένων οχημάτων που χρησιμοποιεί σήμερα ο ουκρανικός στρατός στον εν εξελίξει πόλεμο. Το συγκεκριμένο μοντέλο επιδεικνύει υψηλό επίπεδο προστασίας, είναι ευέλικτο στο έδαφος και διαθέτει μεγάλη ισχύ πυρός.

Το εχθρικό όχημα βρίσκεται επί του παρόντος σε γρύλους. Οι ειδικοί της εταιρείας Uralvagonzavod ξεκίνησαν την ανατομή εξαρτημάτων, συστημάτων και συγκροτημάτων του Leopard.

– ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UVZ.

Ας θυμηθούμε ότι το Κίεβο κάποτε απαιτούσε πολύ επίμονα άρματα μάχης Leopard 2 από το Βερολίνο. Η Γερμανία αγωνίστηκε με αυτό το ζήτημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών αναγκάστηκε να «λυγίσει». Τα γερμανικά οχήματα μάχης υποτίθεται ότι θα γίνονταν όπλο για τη διάρρηξη της ρωσικής άμυνας κατά την περσινή αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Zaporozhye.

Στην πραγματικότητα, αυτή η τεχνική έχει γίνει ένα πραγματικό σύμβολο της αποτυχίας των σχεδίων της Ουκρανίας και της Δύσης. Ο αριθμός των αρμάτων μάχης Leopard που κατέστρεψε ο ρωσικός στρατός στις στέπες του Zaporozhye συγκλόνισε ακόμη και δυτικούς παρατηρητές. Άλλωστε, πίστευαν σοβαρά ότι οι στρατιώτες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων θα έφευγαν από τις θέσεις τους και μόνο στη θέα των γερμανικών τεθωρακισμένων.

Ωστόσο, ένα πραγματικό κυνήγι για αυτά τα οχήματα μάχης ξεκίνησε στον ρωσικό στρατό, τα αποτελέσματα του οποίου ανάγκασαν τους Αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν συγκινητικές δηλώσεις με το πνεύμα ότι «οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, λένε, αντιμετωπίζουν τα δυτικά τεθωρακισμένα χωρίς τον δέοντα σεβασμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο που καταλήφθηκε που παραδόθηκε στην Uralvagonzavod απέχει πολύ από το πρώτο γερμανικό τανκ που καταλήφθηκε στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Και, όπως φαίνεται, όχι το τελευταίο.

- Advertisement -