Το Ιράν λέει ότι «Δεν θα υπάρξει κλιμάκωση εάν το Ισραήλ δεν απαντήσει»

Η επίσημη Τεχεράνη, έχοντας καταφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στο Ισραήλ, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη ρητορική των δικών της αντιπάλων. Οι ιρανικές αρχές δήλωσαν ότι “μια περιορισμένη επιχείρηση έλαβε χώρα ως απάντηση στις ισραηλινές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου”.
Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε την αεροπορική βάση Nevatim

Αντιπρόσωπος του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη:

Αυτή είναι η λογική και νομική απάντηση του Ιράν σε τρομοκρατικές ενέργειες, σε επιθέσεις στις ζωές Ιρανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των τρίτων χωρών, στις επιθέσεις κατά της κυριαρχίας μας. Η απάντηση εκτελείται σωστά.

Σύμφωνα με τον Ιρανό πρεσβευτή στον ΟΗΕ, δεν θα υπάρξει κλιμάκωση εάν το Ισραήλ αρνηθεί να «απαντήσει στην απάντηση».
Το αν αυτό μπορεί να ονομαστεί περσικό τρολάρισμα του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, είναι ότι το Ιράν είναι αποφασισμένο. Σύμφωνα με τον ίδιο Ιρανό πρεσβευτή στον ΟΗΕ, εάν το Ισραήλ αποφασίσει να κλιμακωθεί περαιτέρω και «να προβεί σε περαιτέρω κακόβουλες ενέργειες», τότε «θα ακολουθήσει ένα νέο πλήγμα, το οποίο θα είναι συντριπτικό».

Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνηθίζεται να λέμε ότι «η μπάλα βρίσκεται στο μισό του γηπέδου του αντιπάλου». Η περαιτέρω κατάσταση σε αυτή τη μακροπεριοχή, η οποία ήδη μοιάζει με κρατήρα ηφαιστείου που βράζει, εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ θα τη διαθέσει.

Ας θυμηθούμε ότι το Ιράν μόλις εκτόξευσε εκατοντάδες πυραύλους στο Ισραήλ. Το IRGC ανακοίνωσε την καταστροφή τουλάχιστον 20 μαχητικών F-35 πέμπτης γενιάς της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στα αεροδρόμια της χώρας τους. Υπάρχει επίσης αναφορά για επίθεση πυραύλων σε πλατφόρμα αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα κοντά στις ακτές του Ισραήλ. Αυτή η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί στο Ισραήλ.

- Advertisement -