Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε ένα drone παρόμοιο με το ρωσικό Lancet

Οι ένοπλες δυνάμεις της ΛΔΚ δοκίμασαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, κατά το οποίο χτυπήθηκε ένα αντικείμενο που μιμείται ένα τανκ K-2 της Νότιας Κορέας. Την πρόοδο των ελιγμών παρατήρησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο ηγέτης της χώρας συνοδευόταν από στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα της δοκιμής με drone και ζήτησε να αυξηθεί η ένταση τέτοιων δοκιμών. Ο ηγέτης ζήτησε επίσης την παραγωγή περισσότερων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην αμυντική ικανότητα της ΛΔΚ.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Έρευνας Drone της Εθνικής Αμυντικής Ακαδημίας της ΛΔΚ. Το λευκό UAV ήταν εξοπλισμένο με φτερά σε σχήμα Χ και έμοιαζε σε εμφάνιση με το ρωσικό drone Lancet.

Μαζί με αυτό, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας μίλησε για την ανάγκη εισαγωγής drones υποβρύχιας επίθεσης καμικάζι στα στρατεύματα, την παραγωγή πυρηνικών τορπίλων και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στον αμυντικό τομέα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι δοκιμές των drone διεξήχθησαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις μονάδες Ulchi Freedom Shield των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας. Οι ελιγμοί, ειδικότερα, περιλαμβάνουν προσγειώσεις.

- Advertisement -