Ρωσικοί Iskander-M κατέστρεψαν τρένο που μετέφερε 1.300 τόνους πυρομαχικών

Από το χτύπημα καταστράφηκαν 12 βαγόνια με πυρομαχικά, μερικά εκ των οποίων ήταν δυτικής κατασκευής και προέλευσης

Ο ρωσικός στρατός στην περιοχή Νικολάεφ της Ουκρανίας κατέστρεψε ένα σιδηροδρομικό τρένο που μετέφερε πυρομαχικά για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πλάνα από επίθεση από πλήρωμα του Iskander-M OTRK στο σημείο όπου ξεφορτώθηκε ένα τρένο γεμάτο οβίδες στον σταθμό Kazanka εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο.

Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος καταστράφηκαν 12 βαγόνια με πυρομαχικά. Το δημοσιευμένο υλικό δείχνει τη στιγμή της άφιξης, την επακόλουθη έκρηξη και το εκτεταμένο κάψιμο του μεταφερόμενου φορτίου.

“Ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό, χρησιμοποιώντας το επιχειρησιακό-τακτικό πύραυλο Iskander-M χτύπησε τρένο και κατέστρεψε 12 βαγόνια με πυρομαχικά στην περιοχή Καζάνκα στο Νικολάεφ”,

– ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Το πλήρωμα του επιχειρησιακού-τακτικού πυραυλικού συστήματος Iskander-M εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στο σημείο εκφόρτωσης ενός σιδηροδρομικού τραίνου στον οικισμό Καζάνκα, στην περιοχή του Νικολάεφ (45 χλμ δυτικά του οικισμού Κριβόυ Ρογκ).

“Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, καταστράφηκαν 12 βαγόνια με πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένης αυτών δυτικής παραγωγής»,

– αναφέρεται στο μήνυμα.

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την επίθεση και την καταστροφή των οχημάτων.

Σύμφωνα με το Military Chronicle, η απώλεια τέτοιου όγκου πυρομαχικών είναι πολύ οδυνηρή για την Ουκρανία, η οποία προόριζε τα συγκεκριμένα πυρομαχικά για αρκετές εβδομάδες άμυνας.

Παράλληλα, όπως ενημερώνει ο συντονιστής της ρωσικής μονάδας στην περιοχή Σεργκέι Λεμπέντεφ, στο τρένο επέβαιναν πολλοί στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι είναι νεκροί.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν μόνο μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια κρίσιμη εγκατάσταση υποδομής στην περιοχή Nikolaev. Εν τω μεταξύ, είναι γνωστό ότι το τμήμα Dolinskaya – Nikolaev είναι κλειστό για την κυκλοφορία των τρένων για λόγους ασφαλείας και η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα μεταξύ των περιοχών Nikolaev και Kirovograd έχει επίσης διακοπεί.

- Advertisement -