«Θέλουν να με δολοφονήσουν με συμβόλαιο θανάτου»

Καταγγελία μέσα από τις φυλακές Αλικαρνασσού – Η υπόθεση «θρίλερ» του κρατούμενου Βασίλη Τζωρτζακάκη

 

Μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία δημοσιοποιεί μέσω της «Ζούγκλας» ο Βασίλης Τζωρτζακάκης, κρατούμενος σήμερα στις φυλακές Αλικαρνασσού για τα αδικήματα της εκβίασης κατ’εξακολούθηση αλλά και της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών.

Ο ίδιος για τα πιο πάνω αδικήματα εκτίει ποινή κάθειρξης 5,5 ετών, ωστόσο αποδέχεται την ενοχή του μόνο για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Όπως αναφέρει στη μήνυση που έχει καταθέσει κατά του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης, με την οποία στρέφεται κατά της απόφασης υπ’αριθμόν 185/3-12-2021, θεωρεί εντελώς άδικη την καταδίκη του για το σκέλος της εκβίασης.

Το δάνειο των 55.000 ευρώ

Όλα ξεκίνησαν, όπως αναφέρει, από μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος του ο εγκαλών με τα αρχικά «Α.Κ.» για εκβίαση, την οποία χαρακτηρίζει «απολύτως ψευδή και προϊόν μυθοπλασίας».

Ο Βασίλης Τζωρτζακάκης υποστηρίζει ότι το 2003 είχε δανείσει στον «Α.Κ.» το χρηματικό ποσό των 55.000 ευρώ, προκειμένου να ανακαινίσει το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στο οποίο ήταν ιδιοκτήτης.

«Αρχικά δεν συνάψαμε ιδιωτικό συμφωνητικό λόγω της συγγενικής μας σχέσης. Στη συνέχεια όμως και επειδή συνειδητοποίησα ότι δεν προτίθεται να μου επιστρέψει τα χρήματα, συμφωνήσαμε από κοινού να συντάξουμε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, και μάλιστα εντός αστυνομικού τμήματος. Κάτι που αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε κανένας εκβιασμός από πλευράς μου» αναφέρει. Στο τέλος, όπως αναφέρει «ο εγκαλών μου επέστρεψε τμηματικά τα χρήματα».

«Σχεδίαζε αποδειγμένα τη δολοφονία μου»

Στη μήνυσή του Βασίλης Τζωρτζακάκης παραδέχεται ότι πράγματι βιαιοπράγησε κατά του εγκαλούντα «Α.Κ.», αυτή του όμως η συμπεριφορά, όπως αναφέρει, οφειλόταν στο φόβο και τον τρόμο που ένιωθε, καθώς πληροφορήθηκε ότι κινδυνεύει η ζωή του από το ίδιο πρόσωπο.

Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει ότι υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του από τον εγκαλούντα, ενώ προσκομίζει και δύο ένορκες βεβαιώσεις από τους «Δ.Β.» και «Κ.Π.» στις οποίες αναφέρουν ότι ο «Α.Κ.» τους πρότεινε χρηματική αμοιβή έως και 100.000 ευρώ για να τον σκοτώσουν.

Παράλληλα, έχει προσκομίσει σε στικάκι και ηχητικά ντοκουμέντα, συμπεριλαμβανομένων τηλεφωνικών συνομιλιών,  τα οποία όμως δεν έκανε αποδεκτά το δικαστήριο.

«Ανώτατη δικαστική λειτουργός αγνόησε τα στοιχεία»

Ο Βασίλης Τζωρτζακάκης στην ίδια μήνυση καταγγέλλει ότι ανώτατη δικαστική λειτουργός (τα στοιχεία της είναι διάθεση της «Ζούγκλας»)  αγνόησε την ύπαρξη των ηχογραφημένων τηλεφωνικών συνομιλιών, στις οποίες, όπως υποστηρίζει, υπήρχαν στοιχεία για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του.

Μάλιστα έχει υποβάλλει και μήνυση κατά της συγκεκριμένης δικαστικού λειτουργού, καταγγέλλοντας ότι «επηρέασε» την καταδικαστική απόφαση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα στη φυλακή.

Στην ίδια μήνυση ο Βασίλης Τζωρτζακάκης ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη δικαστικός θα έπρεπε να εξαιρεθεί από τη συγκεκριμένη δίκη, καθώς έχει στενές φιλικές σχέσεις με μέλη της οικογένειάς του, με τα οποία ο ίδιος έχει κληρονομικές διαφορές.

Ζητά να παρέμβει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Καταλήγοντας στη μήνυσή του ο καταγγέλλων λέει ότι επιθυμεί  να γίνει αναψηλάφηση της υπόθεσής του και ζητάει να παρέμβει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη. Επίσης λέει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Η ζωή μου σε αδιέξοδο. Θα δώσω τέλος»

Τέλος, ο Βασίλης Τζωρτζακάκης αναφέρει ότι λόγω της μεγάλης αδικίας η ζωή του βρίσκεται σε αδιέξοδο. «Έχει φτάσει η ζωή μου σε αδιέξοδο και θα δώσω τέλος σε αυτήν, αυτοκτονώντας. Το έχω σκεφτεί αυτό καλά και θεωρώ ότι δεν έχω άλλη διέξοδο για να ξεφύγω από την κόλαση που ζω εντελώς άδικα, ενώ οι πραγματικοί επαγγελματίες είναι ελεύθεροι και γελούν εις βάρος μου…» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Πηγή: https://www.zougla.gr/

- Advertisement -