Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Δωρεάν ταξίδια στην Τουρκία και διαμονή σε πανάκριβα ξενοδοχεία

O Ερικ Ανταμς ταξίδευε δωρεάν στην Τουρκία και διέμενε σε πανάκριβα ξενοδοχεία επίσης δωράν όπως αναφέρει το κατηγορητήριο που τον βαρύνει.

To πλήρες κατηγορητήριο για το οποίο καλείται να απολογηθεί ο Ερικ Ανταμς μπορεί να του στερήσει τη θέση του δημάρχου της Νέας Υόρκης.

Ο Ανταμς κατηγορείται συνολικά για πέντε αδικήματα μεταξύ αυτών της δωροδοκίας και της προσέλκυσης παράνομων κεφαλαίων για εκλογικές καμπάνιες τα οποία φαίνεται ότι εισέπραττε από Τούρκος επιχειρηματίες οι οποίοι με τη σειρά τους αναζητούσαν επιρροή στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ανταμς αμοιβόταν και σε… είδος (ταξίδια, δωρεάν παραμονή σε ξενοδοχεία κτλ). Τα χρήματα που εισέπρεαξε σε μετρητά φαίνεται ότι δεν ξεπερνούν τις 100.000 δολάρια.

Είναι χαρακτηριστικός ένας διάλογος που εμπεριέχεται στη δικογραφία μεταξύ ενός υπαλλήλου του δημάρχου και ενός διευθυντή αεροπορικές εταιρίας για το που θα πρέπει να διαμείνει ο Ανταμς στην Τουρκία.

Ο διευθυντής προτείνει το ξενοδοχείο Four Seasons αλλά ο άνθρωπος του Ανταμς ανταπαντά ότι είναι πολύ ακριβό.

“Μα γιατί τον ενδιαφέρει αυτό; Αφού δεν πρόκειται να πληρώσει” επανέρχεται ο διευθυντής για να επισφραγίσει τη συμφωνία ο υπάλληλος αναφωνώντας “Super!”.

O Ανταμς, ο οποίος θα ενημερωθεί επισήμως από τις αρχές για τις κατηγορίες την Παρασκευή το μεσημέρι ώρα Νέας Υόρκης, ζήτησε από τους δημότες του να κάνουν υπομονή έτσι ώστε να ακούσουν και τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα.

Σε περίπτωση πάντως που καταδικαστεί, ο δήμαρχος κινδυνεύει με φυλάκιση ακόμα και 45 ετών.

- Advertisement -

Πηγή news247