Έσπασε το μέτωπο – Σοκ από ΗΠΑ: Η Ουκρανία θα δώσει εδάφη – Απολύουν 12 Ουκρανούς στρατηγούς – Στις 12/10 σχέδιο ήττας

Έρχονται γενικές εκκαθαρίσεις στην Ουκρανία, θα απολύσουν 12 στρατηγούς λόγω των αποτυχιών στο μέτωπο - Tino Krupalla (AfD): Να αποκατασταθούν άμεσα οι Nord Streams και να ξεκινήσει ξανά η ροή Ρωσικού φυσικού αερίου

Ενώ όλο το μέτωπο στην Ουκρανία έσπασε, από το Kursk, έως το Kupyansk, στο Toretsk, το Pokrovsk και το Ugledar και εσχάτως και προς την κατεύθυνση Zaporizhia όπου οι Ρώσοι έφθασαν στην πόλη Hulyaipole… στις ΗΠΑ γράφεται ο επίλογος του Ουκρανικού δράματος.
Μάλιστα στο Kursk της Ρωσίας η 82η Ουκρανική Ταξιαρχία υποχώρησε ενώ οπισθοχωρούν κακήν κακώς οι Ουκρανοί από το Ugledar στο νότιο Donetsk.

Οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν έχουν δώσει το πράσινο φως για χτυπήματα στην Ουκρανία – προφανώς κανείς δεν εμπιστεύεται τις ΗΠΑ στις επίσημες δηλώσεις της – αλλά τώρα δηλώνουν ότι η Ουκρανία θα πρέπει να δώσει εδάφη εάν θέλει να τερματιστεί η σύγκρουση.
Στις 12 Οκτωβρίου στην Γερμανία οι χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία θα λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για το «σχέδιο νίκης» του Zelensky που είναι στην πράξη σχέδιο ήττας…και οι ΗΠΑ είναι απίθανο να το εγκρίνουν.

Το σχέδιο «νίκης» του Zelensky επί της ουσίας λέει Δύση δώσε πράσινο φως να χτυπήσουμε την Ρωσία με πυραύλους για να γονατίσουν οι Ρώσοι… με τέτοιες φαντασιώσεις ο Zelensky που έχασε το Donbass πιστεύει ότι θα παραπλανήσει τον Ουκρανικό λαό…

Εν τω μεταξύ είναι τόσο δραματική η κατάσταση στον Ουκρανικό στρατό όπου οι συνεχείς αποτυχίες οδηγεί σε καρατόμηση πολλούς Ουκρανούς στρατηγούς, τονίζεται ότι 12 στρατηγοί θα απολυθούν.

Στο μέτωπο η κατάσταση είναι δραματική η απώλεια του Ugledar θα επιτρέψει την προέλαση σε Kurakhove και θα ανοίξει τον δρόμο για ολική περικύκλωση του Pokrovsk…
Όλο το μέτωπο έσπασε η ρωσική προέλαση είναι τσουνάμι που διαλύει τα πάντα…

Biden και Zelensky… συζήτησαν το σχέδιο της Ουκρανίας – Στις 12 Οκτωβρίου οι κρίσιμες αποφάσεις στην Γερμανία

Κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden συζήτησε τις διπλωματικές, οικονομικές και στρατιωτικές πτυχές του προτεινόμενου ειρηνευτικού σχεδίου της κυβέρνησης του Κιέβου, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκου.

«Ο Πρόεδρος Biden περιέγραψε την απόφασή του να αυξήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ για την ασφάλεια στην Ουκρανία και ο Πρόεδρος Zelensky παρουσίασε το σχέδιό του για τη νίκη επί της Ρωσίας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διπλωματικές, οικονομικές και στρατιωτικές πτυχές του σχεδίου του Προέδρου Zelensky και ανέθεσαν στις ομάδες τους να συμμετάσχουν σε εντατικές διαβουλεύσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα», αναφέρει το έγγραφο.

«Στις 12 Οκτωβρίου 2024, ο Πρόεδρος Biden θα βρεθεί στην Γερμανία σε μια συνάντηση σε επίπεδο ηγετών της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, όπου με τον Zelensky θα εξετάσουν την πρόοδο σε αυτές τις διαβουλεύσεις και θα συντονιστούν με διεθνείς εταίρους την πρόσθετη βοήθεια για την Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Biden είναι αποφασισμένος να παράσχει στην Ουκρανία την υποστήριξη που χρειάζεται για να κερδίσει η Ουκρανία».

Ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, είπε ότι το σχέδιο βασίζεται στην υπόθεση ότι οι δυτικές χώρες θα εγκρίνουν χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Όπως τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Putin, η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος χωρίς τη δυτική βοήθεια, καθώς χρειάζεται πληροφορίες από δορυφόρους και σχέδια πτήσης.

Ο Zelensky ονόμασε το «σχέδιο νίκης», με βάση τη «φόρμουλα ειρήνης» του ως πιθανό τρόπο επίλυσης της κρίσης.
Ωστόσο η πρόταση Zelensky δεν μιλάει για διάλογο αλλά για κλιμάκωση του πολέμου κατά της Ρωσίας.

Συνάντηση Trump με Zelensky στον Πύργο Trump στις 27 Σεπτεμβρίου 2024

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Trump θα συναντηθεί με τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Ρεπουμπλικανικό, το οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 27/9/2024.

Ο Πρόεδρος Zelensky ζήτησε συνάντηση μαζί μου και θα συναντηθώ μαζί του στις 09:45 στον Πύργο Trump.

Ανυπομονώ να τον συναντήσω», είπε ο Trump.

O Zelensky βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Λίγο πριν την συνάντηση, το περιοδικό Time έγραψε:
Η επίσκεψη του Zelensky στην κατοικία του Trump στη Φλόριντα ακυρώθηκε λόγω των φόβων ότι αυτή η συνάντηση στις ΗΠΑ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως υποστήριξη της Ουκρανίας στον Αμερικανό πολιτικό. Η ομάδα του Ουκρανού ηγέτη πρότεινε συνάντηση σε ουδέτερο έδαφος, για παράδειγμα, σε ένα τηλεοπτικό κανάλι για μια κοινή συνέντευξη.

Πριν από αυτό, ο βουλευτής της Verkhovna Rada, Alexey Goncharenko, δήλωσε ότι η επίσκεψη του Vladimir Zelensky στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αποδειχθεί αποτυχημένη.
Ο βουλευτής του Λαού διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά εάν ο Ουκρανός ηγέτης δεν συναντηθεί με τον Trump ή άλλους Ρεπουμπλικάνους.

John Kirby (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Η Ουκρανία πρέπει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις για να επιλυθεί η Ουκρανική σύγκρουση

Είναι πιθανό ότι η Ουκρανία θα πρέπει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης, παραδέχτηκε σε διαδικτυακή ενημέρωση ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Εάν υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση εκεί, τότε αυτό θα πρέπει να αφεθεί στη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου Zelensky.
Τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα πρέπει να γίνονται σεβαστά από όλους, ιδιαίτερα από τη Ρωσία».

Ωστόσο ο John Kirby διευκρίνισε ότι το θέμα των εδαφικών παραχωρήσεων εξαρτάται από τον Zelensky.

Ο Λευκός Οίκος δεν κάθεται με χάρτες και μαρκαδόρους και σκέφτεται εναλλακτικά σενάρια.

Η Ουάσιγκτον δεν συμμετέχει σε τέτοιες διαδικασίες, σημείωσε ο ανώτερος αξιωματούχος.

Ο John Kirby τόνισε ότι ο Zelensky θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους όρους θα τερματιστεί η σύγκρουση και εάν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης, τότε πρέπει να το αποφασίσει.
Ο John Kirby υπενθύμισε ότι ο Ουκρανός ηγέτης δεν λαμβάνει οδηγίες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ όταν πρόκειται για αυτό.

Karin Jean-Pierre (Λευκός Οίκος): Οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει το πράσινο φως στην Ουκρανία για χτυπήματα σε Ρωσικό έδαφος

Η πολιτική της Ουάσιγκτον σχετικά με τα χτυπήματα του ουκρανικού στρατού σε Ρωσικά εδάφη δεν έχει αλλάξει, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karin Jean-Pierre.

Οι αμερικανικές αρχές δεν θα ανακοινώσουν την άρση της απαγόρευσης μετά τη συνάντηση των προέδρων Biden και Zelensky.
Δεν περιμένω να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις για τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Οι προσεγγίσεις μας δεν έχουν αλλάξει», δήλωσε η Karin Jean-Pierre.

Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος της υπηρεσίας εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Peter Stano, δήλωσε ότι το θέμα να επιτραπεί στην Ουκρανία να εκτοξεύει όπλα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία είναι ευθύνη των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία έχει «αναφαίρετο δικαίωμα» να χτυπά στρατιωτικούς στόχους που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Rustem Umerov, δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός σκοπεύει να ξεκινήσει επιχειρήσεις με όπλα μεγάλου βεληνεκούς «εκτός της χώρας» το 2025.

Το Κίεβο, σύμφωνα με τον Rustem Umerov, μόλις τα σχεδίασε και περιμένει υποστήριξη από τη Δύση.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya ανακοίνωσε ότι οι δυτικές χώρες θα μπορούσαν ήδη να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Τώρα απλώς νομιμοποιούν τέτοιες επιθέσεις στα μάτια του κοινού, πρόσθεσε.

Ο Vasily Nebenzya είπε επίσης ότι η άρση των περιορισμών στη χρήση δυτικών όπλων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος θα σήμαινε ότι το ΝΑΤΟ ξεκινά έναν άμεσο πόλεμο με την Ρωσία.

Boris Pistorius (Υπουργός Άμυνας Γερμανίας): Το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας δεν θα επηρεάσει τη Γερμανική εξωτερική πολιτική

Οι αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας δεν θα επηρεάσουν την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius.

Τόνισε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να ακολουθεί τον δρόμο που θεωρεί σωστό.

Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε.
Αύριο θα υπάρξει κάτι διαφορετικό.
Ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο, κάνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σωστό», είπε ο Boris Pistorius.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανακοίνωσε ένα προσχέδιο του ενημερωμένου πυρηνικού δόγματος της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει την επέκταση των κατηγοριών των κρατών και των στρατιωτικών συμμαχιών που υπόκεινται σε πυρηνική αποτροπή.

Ο αρχηγός του κράτους δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας ως μέλος της Ένωσης.

Ο Διευθυντής Προγράμματος του Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας Ivan Timofeev, σχολιάζοντας τις αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση μαζικών επιθέσεων στο έδαφός της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κλίμακα των συνεπειών μετά από πιθανές επιθέσεις από δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στο ρωσικό έδαφος εξαρτάται από τον αριθμό των πυραύλων και των στόχων που θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν.

Σημείωσε ότι οι μη φιλικές προς τη Ρωσική Ομοσπονδία χώρες πρέπει να σταθμίσουν όλους τους κινδύνους τέτοιων επιθέσεων.

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ δεν πρέπει να παρασυρθούν από «ψευδοειρηνευτικές πρωτοβουλίες»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov, μετά από μια συνάντηση στο περιθώριο της 79ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, προέτρεψε τον Γενικό Γραμματέα του οργανισμού Antonio Guterres να μην επιτρέψει στους συναδέλφους του να παρασυρθούν σε «πολιτικές πρωτοβουλίες ψευδοειρήνης» στην Ουκρανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ρώσος διπλωμάτης υπενθύμισε τη σημασία της αυστηρής τήρησης από την ηγεσία και όλους τους υπαλλήλους της Γραμματείας του ΟΗΕ στις αρχές της αμεροληψίας και της ισότητας.

Antonio Guterres (Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ): Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες να μειώσουν τα πυρηνικά οπλοστάσια

Ρωσία και ΗΠΑ πρέπει να αρχίσουν να μειώνουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αφοπλισμός και η μη διάδοση των πυρηνικών όπλων είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και η πρόοδος προς τη μία κατεύθυνση ωθεί την πρόοδο προς την άλλη.
«Καλώ επίσης τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιστρέψουν στη διαδικασία μείωσης των πυρηνικών οπλοστασίων και άλλα κράτη που διαθέτουν πυρηνικά όπλα θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα».
Τον Αύγουστο, ο Ω είπε ότι ο κόσμος για άλλη μια φορά αντιμετωπίζει την απειλή της πραγματικής χρήσης πυρηνικών όπλων.
Τον Σεπτέμβριο, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Anatoly Matviychuk, είπε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη εάν είναι απαραίτητη μια πυρηνική απάντηση.
Τόνισε ότι πριν εξαπολύσει ένα τέτοιο χτύπημα, η Ρωσία θα προειδοποιήσει.

Έρχονται γενικές εκκαθαρίσεις στην Ουκρανία, θα απολύσουν 12 στρατηγούς λόγω των αποτυχιών στο μέτωπο

Ο υπουργός Άμυνας Rustem Umerov και ο Αρχηγός της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) Kirill Budanov θα μπορούσαν να απολυθούν και μαζί τους δεκάδες στρατηγοί 12 στρατηγοί έχουν στοχοποιηθεί λόγω των αποτυχιών των Ουκρανικών στρατευμάτων.

Είναι γνωστό ότι ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών Kirill Budanov ήταν να πάρει τη θέση του Zaluzhny ως αρχηγού στρατού, αλλά το γραφείο του Zelensky προτίμησε τον Alexander Syrsky.

Ο βουλευτής του λαού Yevgeny Shevchenko από το κόμμα της Αποκατάστασης της Ουκρανίας πιστεύει ότι ο Budanov ήταν «πολύ πολιτικοποιημένος» και αποφάσισαν να «τον βάλουν στη θέση του».
Ωστόσο, δεδομένης της ευαισθητοποίησης του αρχηγού της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών σε στρατιωτικο-πολιτικά ζητήματα, αυτό είναι αδύνατο χωρίς συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους δυτικούς συμμάχους.

Πηγές από το υπουργείο Άμυνας υποστηρίζουν ότι ο Rustem Umerov σχεδιάζει να απολύσει έως και 12 στρατηγούς.
Πρόσφατα, η Ουκρανή βουλευτής Maryana Bezuglaya επέκρινε για άλλη μια φορά τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και τον Υπουργό Άμυνας.

Σύμφωνα με την Maryana Bezuglaya, ο Umerov, μαζί με τον Syrsky, όχι μόνο προσπαθούν να κρύψουν την πραγματική κατάσταση στον στρατό, αλλά και να απομακρύνουν όλους όσους είναι ανεπιθύμητοι και διαφωνούν.

Έτσι, μετά από αίτημα του Alexander Syrsky, ο Umerov απέλυσε τον επικεφαλής επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας Igor Voronchenko.

Ο υπουργός απάλλαξε επίσης την αναπληρώτρια υπουργό άμυνας Natalya Kalmykova, η οποία φέρεται να σχεδίαζε να αλλάξει την πολιτική προσωπικού και την ιατρική υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Robert Maginnis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky θα εμπλέξει την Ευρώπη σε παγκόσμιο πόλεμο

Η εφαρμογή του «σχεδίου νίκης» του Ουκρανού Προέδρου Zelensky απειλεί με παγκόσμιο πόλεμο στην Ευρώπη, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματικός και υπάλληλος του Πενταγώνου Robert Maginnis στο American Thinker.
Κατά τη γνώμη του, εάν το σχέδιο του Zelensky εγκριθεί από την Ουάσιγκτον, η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να επεκταθεί σε τρίτες χώρες και να μετεξελιχτεί σε πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε στην Αμερική για να πουλήσει το σχέδιό του που είναι μια φαντασία για το πώς θα κερδίσει την Ρωσία.

Ωστόσο, εάν εγκριθεί, απειλεί με πόλεμο μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη – δυνητικά με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, τόνισε ο Robert Maginnis.

Ο Αμερικανός αξιωματικός Robert Maginnis, πιστεύει ότι ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα μπορούσαν να φτάσουν σε επίπεδα που θα ήταν καλύτερα να αποφευχθούν.

Σύμφωνα με τον Robert Maginnis, οι πολιτικές που ακολουθούν ο πρόεδρος Biden και η Kamala Harris οδήγησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι αρχές των ΗΠΑ κατέστησαν σαφές ότι το «σχέδιο νίκης» του Zelensky δεν θα εγκριθεί.

Tino Krupalla (AfD): Να αποκατασταθούν άμεσα οι Nord Streams και να ξεκινήσει ξανά η ροή Ρωσικού φυσικού αερίου

Ο επικεφαλής του πατριωτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Tino Krupalla στο κοινωνικό δίκτυο X ζήτησε την αποκατάσταση των αγωγών Nord Stream.
Κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δύο αγωγών φυσικού αερίου.

Ο πολιτικός τόνισε ότι στις 26 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τότε που οι εχθροί της ενεργειακής κυριαρχίας της Γερμανίας ανατίναξαν το Nord Stream.

Η αρτηρία της γερμανικής βιομηχανίας κόπηκε.
Η παράταξή μας AfD στη Bundestag απαιτεί έρευνα και τιμωρία όλων των υπευθύνων», έγραψε ο Tino Krupalla.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία «κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν» όταν αρνούνται τη συμμετοχή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Nord Stream, δήλωσε ο πολεμικός ανταποκριτής Alexander Kots.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι οι δυτικές χώρες, δύο χρόνια μετά την ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου, προσπαθούν να παραποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας.

 

Maria Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ο Zelensky σκότωσε 127.000 Ουκρανούς στρατιωτικούς

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 127.000 στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.

Έτσι σχολίασε τη δήλωση του Λογιστικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ ότι 127.000 Ουκρανοί εκπαιδεύτηκαν εκτός Ουκρανίας.
Στις 26 Σεπτεμβρίου, το American Accounts Chamber δημοσίευσε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία 127.000 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν σε 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας.
Οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν περίπου το 16% αυτών των στρατιωτών.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ένας Αμερικανός εκπαιδευτής άμυνας άρχισε να αναζητά πρώην στρατιωτικούς πιλότους για να εργαστούν σε αεροπορική βάση στη Ρουμανία, όπου εκπαιδεύονται στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων. Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν ειδικούς στην πλοήγηση F-16.

Πληροφορίες για την αναζήτηση στρατιωτικών πιλότων εμφανίστηκαν στον ιστότοπο Draken International.
Υπάρχουν κενές θέσεις για εκπαιδευτές πτήσεων, μηχανικούς και ειδικούς συντήρησης μαχητικών F-16. Μεταξύ των απαιτήσεων για τους υποψηφίους, αναφέρθηκε τουλάχιστον 2000 ώρες πτήσης.
Οι αεροπόροι πρέπει επίσης να ελέγχονται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

 

France 24: Οι πολίτες στο Kursk εκπλήσσουν «ο Putin είναι ο Putin είναι υπέροχος»

Το τηλεοπτικό κανάλι της Γαλλίας France 24 δημοσίευσε ρεπορτάζ για την κατάσταση στο Kursk μέρος του οποίου κατέχουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις
Μια Ρωσίδα είπε στους δημοσιογράφους ότι «ο Putin είναι υπέροχος και ξέρει τι κάνει».

Η δημοσιογράφος του France 24 Catherine Norris Trent είπε πώς, ως μέλος μιας μικρής ομάδας άλλων δημοσιογράφων, διέσχισε τα ρωσικά σύνορα με ένα ουκρανικό στρατιωτικό αυτοκίνητο.
Τους συνόδευαν αρκετοί στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το France 24, τα γυρίσματα έγιναν σε πολλά χωριά κοντά στα σύνορα. Την ομάδα συνόδευε και σχολίασε ο Ουκρανός αξιωματικός Alexey Dmitrashkovsky, ο οποίος ονομαζόταν εκπρόσωπος του γραφείου του ουκρανικού διοικητή.

Αν κρίνουμε από τα πλάνα, έλεγχε κάθε βήμα δημοσιογράφων στο ρωσικό έδαφος.

Οι δημοσιογράφοι γύρισαν ένα βίντεο στον δρόμο ενός χωριού με μια γυναίκα που μετά βίας συγκρατούσε τα δάκρυά της και αναφώνησε σε μια έκκληση προς τον ουκρανικό στρατό: «Προτιμάτε να μας πυροβολήσετε όλους!»

Η Ρωσίδα, που μίλησε με δημοσιογράφους στην κάμερα, μίλησε για τον Ρώσο πρόεδρο Putin.

«Ο Putin είναι ο Putin, είναι υπέροχος.

Δεν μπορώ να πω τίποτα κακό για αυτόν.
Ξέρει τι κάνει», είπε μια ηλικιωμένη κάτοικος του χωριού.

- Advertisement -

Πηγή bankingnews