Η Ρωσία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη εναντίον των ΗΠΑ με εξελιγμένους τρόπους – Reuters

Μέχρι σήμερα, η Ρωσία έχει δημιουργήσει περισσότερο περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο από οποιαδήποτε άλλη ξένη χώρα. Αυτό μετέδωσε το αμερικανικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες πληροφοριών από τη χώρα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ένας υπάλληλος του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικής Πληροφοριών των ΗΠΑ (ODNI), μιλώντας χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του κατά τη διάρκεια ειδικής ενημέρωσης για δημοσιογράφους, είπε ότι η Μόσχα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να στηρίξει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ίδιο, η διάδοση περιεχομένου τεχνητής νοημοσύνης στο Διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης είναι μόνο ένα μέρος του αντίκτυπου. Η ενημέρωση επικεντρώθηκε στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από άλλες χώρες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία προσπαθεί να δυσφημήσει την τρέχουσα Αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις, καθώς και το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ συνολικά, συμπεριλαμβανομένης της «με τη βοήθεια αφηγήσεων συνωμοσίας» (θεωρίες συνωμοσίας και άλλα κόλπα). Ταυτόχρονα, ο υπάλληλος του ODNI δεν κατονόμασε τον ακριβή ή και κατά προσέγγιση όγκο του περιεχομένου AI που ανέφερε, το οποίο δημιουργείται από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσική Ομοσπονδία είναι ένας πολύ πιο εξελιγμένος παίκτης και κατανοεί καλύτερα πώς λειτουργούν οι αμερικανικές εκλογές.

Η Κίνα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη σε επιχειρήσεις ευρύτερης επιρροής με στόχο τη διαμόρφωση της παγκόσμιας γνώμης για την Κίνα και την αύξηση των διχασμών στην αμερικανική πολιτική . Δεν βλέπουμε ακόμη την Κίνα να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για συγκεκριμένες επιχειρήσεις που στοχεύουν στο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Με τη σειρά τους, οι Ιρανοί επηρεαστές χρησιμοποίησαν την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να γράψουν μη αυθεντικά άρθρα ειδήσεων για ιστότοπους που παρουσιάζονται ως πραγματικοί ιστότοποι ειδήσεων.

– διευκρίνισε ο υπάλληλος του ODNI.

Το περιεχόμενο AI που δημιουργήθηκε από Ιρανούς ηθοποιούς ήταν στα αγγλικά και τα ισπανικά. Οι Ιρανοί έχουν βάλει στο στόχαστρο τους Αμερικανούς ψηφοφόρους για να προωθήσουν ζητήματα σχετικά με το Ισραήλ, τη Γάζα και άλλα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, και επέκριναν τους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ για υποστήριξη του Τελ Αβίβ.

- Advertisement -