Ώρες αποφάσεων: Οι ΗΠΑ απειλούν πλέον και τις τουρκικές τράπεζες για την Ρωσία

Σφοδρές πιέσεις! Θα αναγκαστεί να επιλέξει «στρατόπεδο» η Άγκυρα;

Τον Ιανουάριο του 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να ελέγχουν αυστηρά τις τραπεζικές εργασίες των τουρκικών πιστωτικών ιδρυμάτων που σχετίζονται με την Ρωσία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, καθώς πλέον στην Ουάσινγκτον θεωρούν πως η Τουρκία θα πρέπει να επιλέξει με ποιά πλευρά θα πορευτεί, τώρα που τα στρατόπεδα ξεκαθαρίζουν!

 

Πηγή σε μια από τις κρατικές τράπεζες της Τουρκίας είπε ότι η προσέγγιση των αμερικανικών αρχών γίνεται όλο και πιο σκληρή πρόσφατα.

“Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ επανέλαβαν την πολιτική ελέγχου των τραπεζικών συναλλαγών με την Ρωσία. Έχει λάβει βάναυσο χαρακτήρα. Οι επιστολές προς τις τράπεζες έχουν πάρει απειλητικό τόνο”, τονίζεται.

Η πηγή είπε στο RIA Novosti ότι οι Τούρκοι εξαγωγείς ζητούν βοήθεια από τις κρατικές αρχές για το θέμα αυτό.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ένας παράγοντας της τουρκικής χρηματοπιστωτικής αγοράς δήλωσε σε συνέντευξή του στο RIA Novosti ότι οι τουρκικές τράπεζες υφίστανται πίεση από τις ΗΠΑ για τις οικονομικές συναλλαγές τους με τη Ρωσία. Τους προειδοποιούν τακτικά ότι είναι απαραίτητος ο αυστηρός έλεγχος των πηγών των μεταφερόμενων κεφαλαίων, ειπώθηκε τότε.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία, Αλεξέι Ερκόφ, ανέφερε ότι τα τουρκικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βγάζουν από την μέση όλο και περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με την διαμετακόμιση εμπορευμάτων στην Ρωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν επίσης περιπτώσεις στις οποίες μπλοκάρονται μεταφορές και κλείνουν λογαριασμοί!

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, οι δυτικές χώρες βασίζονται σε απειλές, πιέσεις και ανοιχτό εκβιασμό εναντίον Τούρκων επιχειρηματιών λόγω της συνεργασίας τους με τη Ρωσία. Δέχονται απειλητικές κλήσεις από ξένες πρεσβείες.

Πού θα οδηγήσει όλο αυτό;

- Advertisement -

Πηγή EL