Σοκάρει ο Τραμπ: Θα προσπαθήσουν ξανά να με σκοτώσουν

«Είμαι περικυκλωμένος από περισσότερους άνδρες και όπλα από ό,τι έχω δει ποτέ πριν».

Την επιλογή να επιρρίψει ευθύνες στο Ιράν για τις δύο απόπειρες δολοφονίας του έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, ακολουθώντας τις δηλώσεις μελών της προεκλογικής του εκστρατείας.

 

Πρόκειται για άραγε για «πολιτικό ελιγμό» του Τραμπ προκειμένου να μην κατηγορήσει ανοικτά το βαθύ κράτος των ΗΠΑ για τις απόπειρες κατά της ζωής του;

Σκοπός του ενδεχομένως είναι να φανεί ως «ενωτικός μελλοντικός πρόεδρος» συγκεντρώνοντας τις πιο «χαλαρές ψήφους» και συσπειρώνοντας τους πολίτες κατά ενός «κοινού εξωτερικού εχθρού».

Σε κάθε περίπτωση, με τη νέα δήλωσή του ο Τραμπ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ κατά του Ιράν εφόσον εκλεχθεί πρόεδρος!

Ολόκληρη η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Μεγάλες απειλές για τη ζωή μου από το Ιράν. Ολόκληρος ο στρατός των ΗΠΑ παρακολουθεί και περιμένει. Έχουν ήδη γίνει κινήσεις από το Ιράν που δεν πέτυχαν, αλλά θα προσπαθήσουν ξανά.

Δεν είναι καλή κατάσταση για κανέναν. Είμαι περικυκλωμένος από περισσότερους άνδρες και όπλα από ό,τι έχω δει ποτέ πριν. Ευχαριστώ το Κογκρέσο που ενέκρινε ομόφωνα πολύ περισσότερα χρήματα στη Μυστική Υπηρεσία. Μηδενικές ψήφοι «ΟΧΙ», αυστηρά δικομματικές.

Χαίρομαι που βλέπω Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς να συνενώνονται για κάτι. Η επίθεση σε πρώην Πρόεδρο είναι Ευχή Θανάτου για τον δράστη!».

- Advertisement -