Αποκαλύπτεται ο ρόλος Antony Blinken (ΗΠΑ) στην Ουκρανία – Η απάτη των Βρετανών και ο παραλίγο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Πως ο Antony Blinken μεθοδεύει μια γενικευμένη, παγκόσμια σύγκρουση, για να επιβάλει… στο μυαλό του, την αμερικανική κυριαρχία

Στις 7 Μαρτίου 2022, δύο εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είπε στο CBS News από τη Μολδαβία ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, το «πράσινο φως» για να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη Mig-29 στην Ουκρανία προκειμένου να δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων των ρωσικών αεροσκαφών.
Η τότε πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Nancy Pelosi και ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer υποστήριξαν επίσης τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.
Όμως μέσα σε λίγες μέρες το Πεντάγωνο απέρριψε την ιδέα προκειμένου να αποτρέψει μια άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία που θα μπορούσε να εξαπολύσει τις πιο αδιανόητες φρίκη της ιστορίας.
Μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων «θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική ρωσική αντίδραση που θα μπορούσε να αυξήσει τις προοπτικές μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης με το ΝΑΤΟ», σύμφωνα με τον τότε εκπρόσωπο του Πενταγώνου John Kirby.
Ο πρόεδρος Joe Biden πιάστηκε στη μέση της μάχης.
Η πίεση στον Λευκό Οίκο από ορισμένα μέλη του Κογκρέσου και του δημοσιογραφικού σώματος ήταν αμείλικτη για να φέρουν απερίσκεπτα το ΝΑΤΟ απευθείας στον πόλεμο.

Η αντίδραση του Λευκού Οίκου

Ο Biden τάχθηκε τελικά στο πλευρό του Υπουργείου Άμυνας και δεν μπορούσε να είναι πιο σαφής γιατί.
Αντιτάχθηκε σε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων του ΝΑΤΟ πάνω από την Ουκρανία που πολεμά ρωσικά αεροσκάφη, είπε, γιατί “αυτό λέγεται Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Ας το ξεκαθαρίσουμε. Δεν θα προκληθεί τρίτος παγκόσμιος πόλεμος λόγω Ουκρανίας”, ανέφερε ο Biden.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin τον υποστήριξε:
«Ο Πρόεδρος Biden ήταν ξεκάθαρος ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα πολεμήσουν τη Ρωσία στην Ουκρανία και αν δημιουργήσετε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, θα πρέπει να εμπλακείτε με ρωσικά αεροσκάφη.
Και πάλι, αυτό θα μας έθετε σε πόλεμο με τη Ρωσία».
Ο Blinken, ο οποίος κινήθηκε εκτός γραμμής προέδρου και Πενταγώνου, έχασε αυτόν τον γύρο.
Είναι περίεργο που έμεινε όμως στη θέση του.
Όχι μόνο επέζησε αλλά τώρα ζητά περισσότερα.

Αμείλικτος

Η απερισκεψία του Blinken φάνηκε για άλλη μια φορά την περασμένη εβδομάδα, όταν δημοσίευσε μια ιστορία – την οποία μετέδωσαν οι The Guardian και οι New York Times – ότι ο Biden θα ενέκρινε ένα βρετανικό αίτημα να εκτοξεύσει τους πυραύλους Storm Shadow στη Ρωσία.
Τι ανέφερε ο Guardian στις 11 Σεπτεμβρίου:
«Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken, έδωσε το πιο έντονο στίγμα ότι ο Λευκός Οίκος πρόκειται να άρει τους περιορισμούς του στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας όπλα μεγάλου βεληνεκούς που παρέχονται από τη Δύση σε βασικούς στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία, με μια απόφαση που θεωρείται ότι έχει ήδη έγινε ιδιωτικά.
Μιλώντας στο Κίεβο μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, David Lammy, ο Blinken είπε ότι οι ΗΠΑ ήταν «από την πρώτη μέρα» πρόθυμες να προσαρμόσουν την πολιτική τους καθώς άλλαζε η κατάσταση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.
«Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό», τόνισε.
Για να πυροδοτήσει το British Storm Shadows, η Ουκρανία θα πρέπει να εξαρτηθεί από τους Βρετανούς στρατιώτες στο έδαφος της για να τους εκτοξεύσει πραγματικά και από την τεχνολογία γεωεντοπισμού των ΗΠΑ.
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz αποκάλυψε ότι αυτοί οι Βρετανοί στρατιώτες βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία.
Με άλλα λόγια, θα ήταν μια επίθεση του ΝΑΤΟ στη Ρωσία, καλυμμένη ως ουκρανική.
Αυτό θα σήμαινε ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία βρίσκονταν σε πόλεμο με τη Μόσχα, κάτι που ο Blinken φαίνεται να θέλει και να λέει ότι θα συμβεί.

Οι προειδοποιήσεις Putin

Την επόμενη μέρα ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin προειδοποίησε ότι η εκτόξευση τέτοιων πυραύλων στη Ρωσία «θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ – οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες – βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Και αν αυτό ισχύει, τότε, έχοντας κατά νου την αλλαγή στην ουσία της σύγκρουσης, θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις ως απάντηση στις απειλές που θα μας τεθούν».
Ωστόσο, οι New York Times δημοσίευσαν μια είδηση την ίδια μέρα με τον τίτλο: «Ο Biden είναι έτοιμος να εγκρίνει τη χρήση δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας από την Ουκρανία στη Ρωσία».
Ο Guardian πρόσθεσε:
«Πηγές της βρετανικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι είχε ήδη ληφθεί απόφαση να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους κρουζ Storm Shadow σε στόχους εντός της Ρωσίας, αν και δεν αναμένεται να ανακοινωθεί δημόσια την Παρασκευή όταν ο Starmer θα συναντήσει τον Biden στην Ουάσιγκτον».
Τα λόγια του Blinken προφανώς αύξησαν τις ελπίδες του Βρετανού πρωθυπουργού Keir Starmer ότι θα ικανοποιούσε την επιθυμία του να χτυπήσει τη Ρωσία με το οπλοστάσιο των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς του έθνους του, παρά το ότι ο Putin είπε ότι αυτό σήμαινε άμεσο πόλεμο με το ΝΑΤΟ.
Ο Blinken και οι Βρετανοί προσπαθούν να οδηγήσουν τον κόσμο στο χείλος του γκρεμού.

Στο Άρλινγκτον…

Μόνο που το Πεντάγωνο, ο προμηθευτής της πιο τερατώδης βίας στην παγκόσμια ιστορία, έχει αποσπάσει τον κόσμο από αυτό.
Για τουλάχιστον τη δεύτερη φορά εξασφάλισε την ειρήνη από την απερισκεψία των νεοσυντηρητικών, τύπου Blinken.
Ο Starmer στάλθηκε πίσω με τη ναυλωμένη πτήση της British Airways από τη συνάντηση του Λευκού Οίκου.
Προφανώς είχε οδηγηθεί από τον Blinken να πιστέψει ότι ήταν μια ολοκληρωμένη συμφωνία: οι ΗΠΑ θα άφηναν τη Βρετανία να επιτεθεί στη Ρωσία με τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς της χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ΗΠΑ — ακόμα κι αν οι ΗΠΑ δεν επέτρεπαν τα δικά τους ATACMS.
Οι Times του Λονδίνου ανέφεραν ότι η απόκρυψη της έγκρισης του Biden «εξέπληξε Βρετανούς αξιωματούχους που είχαν ακούσει προσεκτικά τους υπαινιγμούς του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, ότι η Αμερική οδεύει προς την έγκριση του Storm Shadow, ενός αγγλο-γαλλικού όπλου που βασίζεται σε αμερικανικά συστήματα καθοδήγησης GPS…»
Η μανία του Starmer να χτυπήσει τη Ρωσία απεικονίζει το συνεχιζόμενο παθολογικό μίσος της βρετανικής ελίτ για τη Ρωσία, που εκτείνεται αιώνες πίσω, σε σύγκριση με έναν ίσως πιο μετριασμένο, αν και αποφασιστικό, αμερικανικό γεωστρατηγικό ανταγωνισμό με τη Μόσχα.

Τα όρια του Biden με τους Νεοσυντηρητικούς

Ο Biden έχει δείξει ότι είναι πολεμοκάπηλος, με τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα του να είναι η υποστήριξη της παράνομης εισβολής στο Ιράκ και η συνενοχή στη γενοκτονία στη Γάζα.
Όπως και οι δύο πρόεδροι πριν από αυτόν, ο Biden επέτρεψε στους νεοσυντηρημένους να διεισδύσουν σε θέσεις εξουσίας στην κυβέρνησή του.
Αλλά ο βαθμός στον οποίο ο ίδιος ο Biden είναι νεοσυντηρητής, σε αντίθεση με έναν παραδοσιακό πολεμοχαρή, είναι υπό αμφισβήτηση.
Ως άνθρωπος της Ουάσιγκτον για περισσότερο από μισό αιώνα, φαίνεται να σέβεται την κρίση του στρατού για στρατιωτικά ζητήματα και, στις καλές του μέρες, καταλαβαίνει ότι ακόμη και η Αμερική έχει όρια.
Ο Barack Obama άφησε τη Hillary Clinton, τη «Βασίλισσα των πολεμοκάπηλων», να φέρει στην κυβέρνησή του τη βασίλισσα Victoria Nuland.
Ο Donald Trump άφησε τους νεοσυντηρητές John Bolton και Mike Pompeo να μπουν στο δικό του.
Και ο Biden έχει τον Blinken (και για λίγο τη Nuland επίσης).
Αντί να διώξουν αυτούς τους ανθρώπους, τους επιτρέπεται να καθυστερήσουν και να παρασύρουν τις ΗΠΑ σε ολοένα και επικίνδυνες αποτυχίες: Ιράκ, Αφγανιστάν, Γάζα και Ουκρανία, αφήνοντας πίσω τους ένα βουνό από πεταμένα δολάρια και έναν ωκεανό αίματος.

Οι χειρισμοί Obama

Ως καριερίστας, ο Blinken είπε αυτό που είχε να πει για να φτάσει εκεί που είναι.
Ο Obama το 2015 αποφάσισε σοφά να μην εξοπλίσει την Ουκρανία μετά το πραξικόπημα του 2014 υπό την ηγεσία της Nuland και του Biden, επειδή δεν ήθελε να ανταγωνιστεί τη Ρωσία, για την οποία είπε ότι η Ουκρανία ήταν ζωτικό συμφέρον, ενώ δεν ήταν για τις ΗΠΑ.
Ο Obama φοβόταν επίσης ότι θα πέσουν τα όπλα των ΗΠΑ στα χέρια των «ανταρτών» – δηλαδή των νεοναζιστών Αζοφικών τύπων, τους οποίους ο Obama γνώριζε καλά.
Ο Blinken εκείνη την εποχή ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Obama.
Για να υποστηρίξει τη θέση του προέδρου, είπε σε διάσκεψη στο Βερολίνο:
«Αν παίζετε σε στρατιωτικό έδαφος στην Ουκρανία, παίζετε με τη δύναμη της Ρωσίας, γιατί η Ρωσία είναι ακριβώς δίπλα.
Διαθέτει τεράστια ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτικής δύναμης ακριβώς στα σύνορα.
Οτιδήποτε κάναμε ως χώρες όσον αφορά τη στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία είναι πιθανό να αντιστοιχιστεί και στη συνέχεια να διπλασιαστεί και να τριπλασιαστεί και να τετραπλασιαστεί από τη Ρωσία».
Αλλά μόλις απελευθερώθηκε από τους περιορισμούς του Obama, εντάχθηκε στην επιθετική πολιτική του Biden στην Ουκρανία στην κορυφή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Από αυτή τη θέση, και με ένα κενό εξουσίας στον Λευκό Οίκο λόγω της άνοιας του Biden, ο Blinken προωθεί ανοιχτά την ατζέντα των νεοσυντηρητικών, που διατυπώθηκε ξεκάθαρα στην έκθεση του 2000 του Project for a New American Century.

Project for a New American Century

Και ποια είναι αυτή η ατζέντα; Σε μια άλλη εποχή, πριν γίνει βρόμικη λέξη, θα είχε διακηρυχτεί περήφανα ως ιμπεριαλισμός.
Περιέχει όλη την ύβρη και την αίσθηση του αήττητου και της ατιμωρησίας οποιασδήποτε αυτοκρατορίας στην ιστορία.
Η PNAC διακηρύσσει ξεκάθαρα ότι καμία δύναμη ή συμμαχία δυνάμεων δεν θα επιτραπεί να εγερθεί για να σταθεί εμπόδιο στην τρελή προσπάθεια των νεοσυντηρητικών να αξιοποιήσουν την αμερικανική δύναμη για να επιτύχουν την παγκόσμια κυριαρχία.
Μια συμμαχία δυνάμεων όπως αυτή της Κίνας, της Ρωσίας και των χωρών BRICS, η οποία έχει επιταχυνθεί μόνο σε αντίθεση με τον ανεξάρτητο, νεοσυντηρητικό τυχοδιωκτισμό.
Ανεξάρτητα από τις πολλές καταστροφές που συσσωρεύονται, κυρίως το Ιράκ, την Παλαιστίνη και τώρα την Ουκρανία, οι νεοσυντηρητικοί είναι απτόητοι και ασυγκράτητοι.
Η πίστη τους στη δική τους υπεροχή, που καλύπτεται από μια αμερικανική σημαία, παραμένει φανατική, ανεξάρτητα από το θάνατο και την καταστροφή που προκαλούν.
Δεν καταλαβαίνουν ότι η αμερικανική δύναμη έχει όρια και για να το δοκιμάσουν, ρισκάρουν τα πάντα.
Το 2019, ο Blinken συνεργάστηκε με τον αρχαιότερο νεοσυντηρητικό Robert Kagan για να γράψει ένα άρθρο της Washington Post που υποστηρίζει την πιο επιθετική χρήση της ισχύος των ΗΠΑ στο εξωτερικό και ενάντια στις εσωτερικές τάσεις των ΗΠΑ προς τον μη παρεμβατισμό.
Με τη σύζυγο του Kagan, Nuland, εκτός κυβέρνησης Biden και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Jake Sullivan, να συμπαρατάσσεται με τους ρεαλιστές, ο Blinken έχει αναδειχθεί ως ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης αυτών που ο George H.W. Bush αποκάλεσε τους «τρελούς στο υπόγειο».
Ήταν πριν από 30 χρόνια. Οι νεοσυντηρητικοί είναι τώρα στο ρετιρέ και μόνο η αυτοσυγκράτηση του Πενταγώνου και η πειθώ του Sullivan επανάφεραν τον Biden από το χείλος του γκρεμού.

- Advertisement -

Πηγή bankingnews