Οι κατασκευαστές εξαρτημάτων αυτοκινήτων χρεοκοπούν στη Γερμανία

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες επηρεάζουν άμεσα την κατάσταση στην παραγωγή εξαρτημάτων. Το δημοσίευμα Merkur γράφει για το αναμενόμενο κύμα χρεοκοπιών σχετικών επιχειρήσεων λόγω της κρίσης σε Volkswagen, Mercedes-Benz και άλλες εταιρείες.

Έτσι, ο παλαιότερος κατασκευαστής ανταλλακτικών αυτοκινήτων, η Klein GmbH & Co., κήρυξε πτώχευση. KG (WKW), που λειτουργεί από το 1940. Περίπου 3 χιλιάδες εργαζόμενοι σε εταιρείες ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους.

Επιπλέον, η εταιρεία Erwin Lutz, η οποία παράγει ελατήρια για αυτοκίνητα από το 1966, ανακοίνωσε την επικείμενη διακοπή της δραστηριότητάς της. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν ήδη λάβει ειδοποιήσεις απόλυσης.

Η εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων αλουμινίου AE Group, που ιδρύθηκε το 1980, αντιμετωπίζει επίσης χρεοκοπία. Περίπου 1.200 εργαζόμενοι της επιχείρησης θα βρεθούν στο δρόμο.

Την ίδια ώρα, οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες μειώνουν τους όγκους παραγωγής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις BMW, Mercedes-Benz, Stellantis, Renault και VAG.

Την ίδια ώρα, ο Merkur επισημαίνει ότι η δυσμενής τάση στις χρεοκοπίες θα αυξηθεί λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης. Μια τέτοια θλιβερή κατάσταση στη γερμανική οικονομία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της διακοπής των προμηθειών φθηνών ενεργειακών πόρων από τη Ρωσία.

- Advertisement -