Διεγράφη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο Μάριος Σαλμάς : Δεν παραδίδω την έδρα μου!

«Τιμή μου που με διέγραψαν»

Ο βουλευτής, Μάριος Σαλμάς διεγράφη και επισήμως από την ΚΟ της ΝΔ!

Μόλις δύο λεπτά διήρκησε η συνάντηση που είχε ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς στα γραφεία του προέδρου της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ στη Βουλή. Ο βουλευτής διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία και αμέσως μετά έκανε δήλωση, στην οποία χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους.

Η παραπομπή του αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλον βουλευτή.

Όπως δήλωσε:

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουόκ ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, γιατί του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, γιατί του επεσήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο.

Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης τους είναι συνταγματικό δικαίωμα του βουλευτή και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής».

Ερωτηθείς για το αν είναι διατεθειμένος να παραδώσει την έδρα του απάντησε:

«Νομίζετε πως πρέπει να εγκαταλείψω τον αγώνα για τους πολλούς;»

Υπενθυμίζεται ότι τον βουλευτή παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με το ερώτημα της διαγραφής ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη 79η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Σαλμάς σε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις έκανε λόγο για φωτογραφικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν κυλικεία του υπουργείου Πολιτισμού και Υγείας. Οσον αφορά το κυλικείο του Υπουργείου Πολιτισμού, υπήρξε σχετική απάντηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Πολλοί μιλούν για δεξιούς τριγμούς εντός ΝΔ!

Θα είναι η απαρχή η κόντρα Μητσοτάκη – Σαλμά για εξελίξεις;

- Advertisement -