Ανοίγουν υποθέσεις για τυχόν εμπλοκή του «πιστολέρο» της Μεταμόρφωσης – Οι σχέσεις του με την Greek Mafia

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο 41χρονος με τα αρχικά Φ.Γ. φέρεται να είχε εμπλακεί σε υποθέσεις που είχαν «χρεωθεί» στη λεγόμενη Greek Mafia

 

Με το DNA του στο χέρι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ανοίγουν από την περασμένη Πέμπτη φακέλους υποθέσεων και ερευνούν αν ο 41χρονος που συνελήφθη για τη συμμετοχή του σε συμπλοκή με αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ πριν από δέκα χρόνια στη Μεταμόρφωση, μπορεί να είχε εμπλοκή σε κάποια από αυτές.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο άνθρωπος που είχε ανοίξει πυρ εναντίον των μοτοσικλετιστών της ΔΙ.ΑΣ κατάφερε να μείνει «αθέατος» από τις διωκτικές αρχές για δέκα χρόνια. «Ακόμα και αν υπήρχαν διάφορες πληροφορίες για εμπλοκή σε παράνομες πράξεις, δεν είχε προκύψει κάποιο στοιχείο σε βάρος του» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας.

Πώς όμως έγινε τώρα κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο 41χρονος με τα αρχικά Φ.Γ. φέρεται να είχε εμπλακεί σε υποθέσεις που είχαν «χρεωθεί» στη λεγόμενη Greek Mafia.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν είχε βρεθεί ατράνταχτο στοιχείο που θα μπορούσε να τον καταστήσει κατηγορούμενο. «Απέχει πολύ η ένδειξη από την απόδειξη» λέει αξιωματικός με μεγάλη εμπειρία σε ανάλογες υποθέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 41χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες που έφταναν κατά καιρούς στις αρχές, πότε ήταν δίπλα στον έναν «νονό» και πότε στον άλλον «νονό» της Greek Mafia. Άλλωστε, το γεγονός ότι η μοτοσικλέτα που είχε χρησιμοποιηθεί ανήκε στην αδερφή του Βασίλη Ρουμπέτη, ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στον Κορυδαλλό, δείχνει πολλά για τους χώρους που κινείτο ο 41χρονος.

Οι αστυνομικοί πάντως, μετά την σύλληψη του στο σπίτι του στον Άγιο Στέφανο όπου δεν βρέθηκε κάτι παράνομο, έκαναν έρευνα και στο πρατήριο καυσίμων όπου εργάζεται στην περιοχή του Χαϊδαρίου και ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του Βαγγέλη Ζαμπούνη ο οποίος δολοφονήθηκε στο Νέο Κόσμο.

Όσον αφορά στη συμπλοκή της Μεταμόρφωσης, τον Νοέμβριο του 2014, οι πληροφορίες έλεγαν ότι μαζί με τον συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας είχαν αποστολή να κάνουν κατόπτευση του σπιτιού της ξαδέλφης του Παναγιώτη Βλαστού, της περίφημης «Λίτσας».

Μόλις ένα χιλιόμετρο απείχε το σημείο της συμπλοκής με το σπίτι όπου τοποθετήθηκε η ισχυρότατη βόμβα. Λιγες μέρες αργοτερα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2015, ένας γείτονας την βρήκε τυχαία σε απόσταση ενός σπιτιού από την «Λίτσα». Η βόμβα δεν είχε εκραγεί, λόγω υγρασίας, καθώς το φυτίλι είχε ανάψει μεν αλλά δεν είχε φτάσει μέχρι τα 20 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας.

Πηγή: https://www.zougla.gr/

- Advertisement -