Ο Πούτιν έβαλε και την Ελλάδα στη λίστα των εχθρικών χωρών προς την Ρωσία

Στη λίστα της Ρωσίας περιλαμβάνονται οι χώρες της ΕΕ πλην Ουγγαρίας και Σλοβακίας και του ΝΑΤΟ πλην Τουρκίας.

 

Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις χώρες που επιβάλλουν «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες», ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος.

Η λίστα είναι μία επανάληψη του καταλόγου των «μη φιλικών» προς τη Ρωσία χωρών, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την επιβολή αμοιβαίων κυρώσεων και μέσα σε αυτήν βρίσκονται (πλην της Ελλάδας και της Κύπρου) σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ πλην Ουγγαρίας και Σλοβακίας, καθώς και του ΝΑΤΟ, πλην Τουρκίας.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει συνολικά 47 χώρες και εδαφικές κτήσεις, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και χώρες όπως η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότιος Κορέα, αλλά και η Ταϊβάν.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, η λίστα ήρθε ως συνέχεια διατάγματος του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα θα παρέχει στο εξής ανθρωπιστική υποστήριξη, αλλά και διευκολύνσεις για τη μετακίνηση και εγκατάστασή τους στη Ρωσία σε πολίτες των χωρών αυτών, οι οποίοι «συμμερίζονται τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες».

Το διάταγμα του Ρώσου προέδρου προβλέπει μια απλοποιημένη διαδικασία για όσους «δεν αποδέχονται τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες συμπεριφορές στις χώρες τους, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αξίες», ώστε να μετεγκαθίστανται στη Ρωσία.

Σύμφωνα με ρωσικές διπλωματικές πηγές ο αριθμός των δυτικών πολιτών, που αξιοποιούν αυτή τη διαδικασία είναι «ήδη αρκετές δεκάδες».

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

- Advertisement -