Ουκρανικά εγκλήματα πολέμου και βιασμοί! Ρώσος αποκαλύπτει: «Ουκρανοί και Δυτικοί μισθοφόροι γαζώνουν κατοίκους στο Κουρσκ σαν να είναι κατσαρίδες»

Για εγκλήματα πολέμου κάνουν λόγο Ρώσοι κάτοικοι του Κουρσκ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως οι Ουκρανοί στρατιώτες βίασαν γυναίκες στο Κουρσκ

Σοκαριστικό ήταν το ρεπορτάζ ενός διάσημου ρωσικού μέσου, της σελίδας RIA Novosti, για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τις πρώτες ημέρες της εισβολής τους στην ρωσική συνοριακή περιφέρεια του Κουρσκ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ουκρανοί στρατιώτες και ιδίως οι ξένοι μισθοφόροι του Κιέβου σκότωσαν πολλούς Ρώσους αμάχους.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο Βλαντιμίρ Μάλτσεβ, κάτοικος της πόλης Σούντζα που βρίσκεται στο Κουρσκ. Ο Ρώσος μίλησε σε δημοσιογράφους της ρωσικής RIA Novosti, αποκαλύπτοντας μία πραγματική τραγωδία.

«Όταν φύγαμε μάθαμε πως σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι που έμειναν πίσω. Πολλοί άνθρωποι που ξέραμε σκοτώθηκαν εδώ στην Σούντζα» δήλωσε ο ίδιος.

Κάποιοι Ρώσοι που εγκατέλειψαν την Σούντζα και βρήκαν καταφύγια σε κέντρα φιλοξενίας είπαν σε δημοσιογράφους της RIA Novosti πως οι Ουκρανοί και ξένοι στρατιώτες «σκότωσαν, βίασαν και κακοποίησαν πολλές γυναίκες κατοίκους του Κουρσκ».

«Οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατιώτες προειδοποιούσαν τους κατοίκους λέγοντάς τους πως εάν δεν φύγουν, θα έρχονταν οι μισθοφόροι και δεν θα άφηναν κανέναν ζωντανό» είπαν Ρώσοι μάρτυρες.

Ο Μάλτσεβ τόνισε πως πολλοί από τους μισθοφόρους ήταν Γεωργιανοί, Γάλλοι, Πολωνοί κλπ, ενώ πρόσθεσε πως οι στρατιώτες εξουδετέρωσαν ανθρώπους σαν να ήταν «κατσαρίδες».

Ο Μάλτσεβ και η οικογένειά του εγκατέλειψαν την Σούντζα στις 6 Αυγούστου, δηλαδή την ημέρα που ξεκίνησε η μεγάλης κλίμακας επιθετική επιχείρηση του ουκρανικού στρατού κατά του ρωσικού Κουρσκ. Τότε ξεκίνησε και το σφυροκόπημα του ουκρανικού πυροβολικού κατά ρωσικών πόλεων που βρίσκονταν κοντά στα σύνορα.

«Μόλις φύγαμε με ασφάλεια από την πόλη μας μάθαμε τι έγινε και νιώσαμε πολύ τυχεροί. Άλλοι άνθρωποι δεν κατάφεραν να αποδράσουν, επειδή οι Ουκρανοί με άρματα μάχης και ελεύθερους σκοπευτές χτυπούσαν τους δρόμους» είπε ο Ρώσος.

«Μία οικογένεια με 9 παιδιά αναγκάστηκε να διασχίσει τον ποταμό, ενώ άλλοι γνωστοί μου έφυγαν από την Σούντζα μέσα από δάση και χωράφια» πρόσθεσε.

«Καταλαβαίνετε λοιπόν πως ο καθένας τους προσπάθησε να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσε» έκλεισε ο Μάλτσεβ.

Εμείς να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως εάν οι παραπάνω αναφορές επιβεβαιωθούν τότε προφανώς έχουμε να κάνουμε με εγκλήματα πολέμου, για τα οποία σίγουρα η Ρωσία θα πάρει εκδίκηση μελλοντικά. Να προσθέσουμε επίσης πως το δημοσίευμα της RIA Novosti είναι ένα από τα πολλά που αναφέρεται σε απάνθρωπες εκτελέσεις αμάχων από Ουκρανούς και ξένους μισθοφόρους στο Κουρσκ.

- Advertisement -

Πηγή pentapostagma