Η απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου για πρόσληψη υπαλλήλου με 37.200 ευρώ για να κλείνει φώτα και κλιματιστικά!

Αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα που ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δρομολόγησε την πρόσληψη εξωτερικού συνεργάτη, για δύο χρόνια, με αμοιβή 37.200 ευρώ για «παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης των ενεργειών εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου».

 

Κοινώς ένας υπάλληλος της Περιφέρειας θα ήταν υπεύθυνος για να κλείνει τα φώτα και τα κλιματιστικά..

Το δημοσίευμα του epirusgate.gr, δημιούργησε ερωτήματα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη να δίνει στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, τις σχετικές εξηγήσεις.

«Εμείς αναθέσαμε στην εταιρεία της Περιφέρειας Ηπείρου για δύο χρόνια να μας βρει άτομο.

Από τα 37.200 ευρώ, τα 7.200 είναι ΦΠΑ. Πάμε στα 30.000, έρχονται 15.000 το χρόνο. Από τα 15.000 το ημερομίσθιο που δίνουμε είναι το κατώτερο συν η ασφάλεια αλλά πρέπει και η εταιρεία να πληρώσει τη φορολογία.

Το βοηθητικό προσωπικό μας έχει πάρει σύνταξη. Μας δίνουν το πρόγραμμα 55-67 που κόπηκε. Θέλουμε ένα άτομο μέσα στο κτίριο από την ώρα που φεύγει όλος ο κόσμος το μεσημέρι. Θυρωρός, τηλεφωνητής, ασφάλεια του κτιρίου. Πολλαπλών υποθέσεων μέσα στην Περιφέρεια.

Είχαμε τέτοιους υπαλλήλους, πήραν σύνταξη και δεν έχουμε κανέναν.

Ο κόσμος δεν γνωρίζει ο κόσμος ότι «πληρώνουμε πάνω από 50.000 ευρώ τη διετία για να καθαρίζουμε τις μπογιές από το κτίριο που μας πετάνε συνέχεια μετά από πορείες».

 

Η εισήγηση της Περιφέρειας

Η εισήγηση της Περιφερειακή Αρχής ανέφερε τα εξής:

«Στα πλαίσια της παραπάνω σχετικής εγκυκλίου, και προκειμένου να εξασφαλισθεί η εξοικονόμηση ενέργειας, προκύπτει η ανάγκη ελέγχου των κλιματιστικών μονάδων του κτιρίου που τυχόν έχουν μείνει ανοιχτά από την πρωινή βάρδια των εργαζομένων ή από τις απογευματινές συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων, το κλείσιμο των παραθύρων, τα φώτα στις αίθουσες συνεδριάσεων και σε τυχόν γραφεία, WC.

Κατόπιν των ανωτέρω εισηγούμαστε την έγκριση της δαπάνης και διάθεσης πίστωσης του έργου: “Παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης των ενεργειών εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου για το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2024-Νοέμβριος 2026”, ύψους 37.200 ευρώ».

perifereia ipeirou

- Advertisement -