ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι «σφράγισαν» τη «λευκή» ισοπαλία

Super League: ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, καθώς Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι δήλωσαν «παρών» στις λίγες καλές στιγμές που είχε στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν – «Φωνάζει» για πέναλτι το «τριφύλλι» στο 68ο λεπτο.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι χωρίς σκορ στο ντέρμπι της Τούμπας, για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League, που είχε τα πάντα εκτός από το νικητήριο γκολ.

Η εξέλιξη του ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Ο ΠΑΟΚ επιδίωξε να επιβάλει από το ξεκίνημα τον ρυθμό του και στο πρώτο 20λεπτο άσκησε πίεση στον Παναθηναϊκό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», μάλιστα, είχε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Σβαμπ, το σουτ του οποίου έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο ο Ντραγκόφσκι στο 11ο λεπτό.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πήραν τα μέτρα στο γήπεδο, καθώς οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός έχει να θυμάται μόνο ένα σουτ του Τετέ, το οποίο μπλόκαρε ο Κοτάρσκι στο 18’.

Οι «πράσινοι», βέβαια, θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, απόρροια της εξαιρετικής ενέργειας του Ιωαννίδη στο 45’. Ο Έλληνας επιθετικός απέφυγε δύο αντιπάλους κι έδωσε στον Πελίστρι, ο οποίος από εξαιρετική θέση, μέσα στην περιοχή, πλάσαρε ψηλά άουτ!

Μετά την ανάπαυλα το παιχνίδι συνέχισε να έχει ένταση, αλλά όχι φάσεις. Οι πρώτες ευκαιρίες του δεύτερου ημιχρόνου ήρθαν μαζεμένες στο 68ο λεπτό κι ήταν από μια για κάθε ομάδα.

Ο Τετέ πλάσαρε από τα πλάγια της μικρής περιοχής, με τον Κοτάρσκι να διώχνει, ενώ στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπάμπα, ωστόσο διαιτητής και VAR δεν συμφώνησαν μαζί του. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σβαμπ έκανε το σουτ στην αντεπίθεση, με τον Ντραγκόφσκι να διώχνεις με υπερένταση. Στο τελευταίο κομμάτι αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έδειξαν διάθεση να κρατήσουν την μπάλα, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο και παραλίγο να δικαιωθούν!

Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να φύγουν με το «διπλό», καθώς ο Ιωαννίδης έκανε σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Αράο, αλλά ο Κοτάρσκι με εντυπωσιακή επέμβαση γλίτωσε την ομάδα του από το… έμφραγμα.

 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (76′ Καμαρά), Ζίβκοβιτς (88′ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας (77′ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τσάλοφ (67′ Σαμάτα).
Έμειναν στον πάγκο: Τσιφτσής, Σάστρε, Κόλεϊ, Μπακαγιόκο, Μουργκ.
Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μαξίμοβιτς, Τετέ (79′ Ουναΐ), Μπακασέτας (78′ Τζούριτσιτς), Πελίστρι (78′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.
Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Μαξ, Σένκεφελντ, Μπάλντοκ, Τσέριν, Γερεμέγεφ.
Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία).
Βοηθοί: Άντραζ Κόβατσιτς, Τόμας Κλάντσνικ (Σλοβενία).
4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής).
VAR: Πάουλ Φαν Μπόνκελ (Ολλανδία).
AVAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων).

- Advertisement -