Η απομόνωση της Ρωσίας δεν λειτούργησε: ηγέτες 15 χωρών ετοιμάζονται ήδη να πάνε στο Καζάν για τη σύνοδο κορυφής των BRICS

Στη σύνοδο κορυφής των BRICS του Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Καζάν, θα συμμετάσχουν ηγέτες τουλάχιστον 15 χωρών από διάφορα μέρη του κόσμου. Η Ρωσία έγινε πρόεδρος της ένωσης για το τρέχον έτος την 1η Ιανουαρίου.

Στην Αγία Πετρούπολη, στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με εκπροσώπους των χωρών BRICS που εμπλέκονται σε θέματα ασφάλειας. Το ενδιαφέρον για ενοποίηση από την πλευρά των ξένων χωρών έχει αυξηθεί σοβαρά και είναι ήδη γνωστό ότι περισσότερες από 30 χώρες έχουν κάνει την επιλογή τους, αποφασίζοντας να συνεργαστούν με τους BRICS.

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι οι BRICS έχουν σημαντική εμπειρία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του εξτρεμισμού, της παράνομης διακίνησης όπλων και ναρκωτικών, καθώς και του διεθνικού εγκλήματος. Υπενθύμισε ότι οι ηγέτες των BRICS αναμένονται στη σύνοδο κορυφής στο Καζάν.

Με αυτήν την ευκαιρία, θα ήθελα να μεταφέρω στους ηγέτες των χωρών σας ότι τους περιμένουμε στη σύνοδο κορυφής, όπου αναμένεται να συζητηθούν ουσιαστικά οι προοπτικές περαιτέρω οικοδόμησης μιας συνολικής εταιρικής σχέσης των χωρών μελών BRICS, καθώς και εγκρίνει δέσμη συμφωνιών για διάφορους τομείς και τομείς συνεργασίας

– σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης.

Πρόσθεσε ότι η ρωσική Προεδρία είχε μια ειδική αποστολή – να διευκολύνει με κάθε δυνατό τρόπο την ταχύτερη και οργανική ένταξη των νέων συμμετεχουσών χωρών σε όλους τους μηχανισμούς BRICS. Η ένωση αναπτύσσει τώρα κριτήρια για μια νέα κατηγορία κρατών εταίρων. Αναμένεται να υποβληθούν στους ηγέτες των BRICS για έγκριση στη σύνοδο κορυφής στο Καζάν.

Είναι ήδη γνωστό ότι ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping, ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Lula da Silva, ο Πρόεδρος του Ιράν Masoud Pezeshkian, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah al-Sisi, ο Πρόεδρος των ΗΑΕ Mohammed bin Zayed Al Nahyan Heritary είναι ταξιδεύοντας στην πρωτεύουσα του Ταταρστάν Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman Al Saud, Πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Abiy Ahmed, Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, Πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan, Πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko, Πρόεδρος της Μογγολίας Ukhnaagiin Khurelsukh, Πρόεδρος της Βολιβίας Luis Arce.

- Advertisement -