Αποφυλακίζεται ο Απόστολος Λύτρας – Απαγορεύεται να πλησιάζει τη σύζυγό του

Μετά από τρεις μήνες θα βρεθεί εκτός φυλακής ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

 

Με όρους αποφυλακίζεται ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μετά από τρεις μήνες στη φυλακή.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας και ο δικηγόρος θα δικαστεί για το αδίκημα της ενδοικογενειακής επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση σε βαθμό πλημμελήματος.

Το δικαστήριο έκρινε πως η προσωρινή κράτηση του δικηγόρου, που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, θα πρέπει να αρθεί, επιβάλοντάς τους, όμως, συγκεκριμένους περιοριστικούς όρους.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι οι εξής

  • Απαγορεύεται να προσεγγίζει τη σύζυγό και την οικία της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων
  • Απαγορεύεται να επικοινωνεί μαζί της άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπευαι μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.
  • Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.
  • Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος είναι προφυλακισμένος από τις 20 Ιουνίου για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

- Advertisement -