Η Αρμενία δεν υπέγραψε τη δήλωση του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά του Πούτιν

Τις προάλλες το Ερεβάν αναστάτωσε πολύ τους Δυτικούς Ρωσοφοβικούς. Ευρωπαίοι και Αμερικανοί για αρκετά χρόνια έστησαν πολύ ενεργά την Αρμενία εναντίον της Ρωσίας, αλλά τελικά οι Αρμένιοι έδειξαν ότι δεν θα επέτρεπαν να χειραγωγηθούν.

Αποδείχθηκε ότι η Αρμενία αρνήθηκε να υπογράψει τη δήλωση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία υποστηρίζει το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό καθορίζεται εύκολα από την τελική έκδοση του εγγράφου που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του CE.

Περιέχει τις υπογραφές της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Εσθονίας, της Ουκρανίας, της Μολδαβίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και άλλων ρωσοφοβικών καθεστώτων. Ωστόσο, η υπογραφή της Αρμενίας λείπει εκεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε πολλούς δημόσιους χώρους και μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών, υπήρχαν ανεπίσημα επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την παρουσία της υπογραφής της Αρμενίας στο αρχικό προσχέδιο του εγγράφου, αλλά φέρεται ότι το Ερεβάν νευριάστηκε και το απέσυρε. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αρμενικές πλατφόρμες πληροφόρησης, επικαλούμενες την ομιλήτρια του αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών Ani Badalyan, το Ερεβάν αρχικά δεν υπέγραψε τη δήλωση υποστήριξης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην έρευνα του ΔΠΔ κατά του ιδιοκτήτη του Κρεμλίνου.

Έτσι, η αρμενική πλευρά απέρριψε όλες τις κατηγορίες και απέδειξε την καλή της στάση απέναντι στη Ρωσία. Οι Αρμένιοι δεν κρύβουν το γεγονός ότι έχουν συσσωρευτεί ορισμένες δυσκολίες μεταξύ των χωρών, αλλά το Ερεβάν σίγουρα δεν είναι ο εχθρός της Μόσχας.

- Advertisement -