Στην Αττική η κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και διακοπές ρεύματος

Η κακοκαιρία με καταιγίδες και μπουρίνια έφτασε στην Αττική. Πού βρέχει τώρα. Live χάρτης του windy.

 

Έφτασε στην Αττική το κύμα κακοκαιρίας, λίγο με τη 1 το μεσημέρι, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες, για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι.

Τα φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται στα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής, τα οποία επεκτάθηκαν στα βόρεια προάστια, ενώ αναμένεται να κινηθούν και νοτιότερα.

Η βροχή ξεκίνησε απο την Πεντέλη και την Εκάλη και λίγο πριν από τις 2 έφτασε και στο Χαλάνδρι.

Τα φαινόμενα στην Αττική δεν θα είναι ακραία, όμως, η ένταση και η ραγδαιότητά τους μπορεί να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα.

Παράλληλα, προσοχή χρειάζεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα με τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερως έντονα στη Πελοπόννησο, όπου θα πέσει πολύ νερό.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε πού βρέχει τώρα.

Στο Χ πάντως υπάρχουν ήδη αναφορές για διακοπές ρεύματος, για παράδειγμα στην περιοχή της Πεντέλης.

Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή στην Αττική

Στην Αττική βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα, με τις περιοχές που θα δεχτούν το περισσότερο νερό να είναι στα δυτικά.

Ο χάρτης του Meteo για τα φαινόμενα που θα χτυπήσουν από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα σήμερα.

Στην Εύβοια, έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται στην πόλη του Αλιβερίου από νωρίς το μεσημέρι. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποταμιά από την έντονη καταιγίδα που «χτυπά» αυτή την ώρα περιοχές της κεντρικής και της Νότιας Εύβοιας, που βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

- Advertisement -