Χτυπήθηκε στρατόπεδο ξένων μισθοφόρων και καταστράφηκαν τρεις αποθήκες πυρομαχικών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν στρατόπεδο ξένων μισθοφόρων στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Αυτό αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όπως διευκρινίζει το τμήμα, σε μια μέρα ο εχθρός έχασε έως και 1.985 άτομα προσωπικό και μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού.

Οι εθνικιστές υπέστησαν τις πιο σημαντικές απώλειες στη ζώνη ευθύνης της ομάδας στρατευμάτων του «Νότου». ηττήθηκαν Εδώ, πέντε μηχανοκίνητες, καθώς και μηχανοκίνητες ταξιαρχίες πεζικού, αρμάτων μάχης και πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων . Ως αποτέλεσμα, οι μαχητές του καθεστώτος του Κιέβου αγνοούνται έως και 690 άτομα.

Επιπλέον, ο εχθρός έχασε 21 οχήματα, ένα αμερικανικής κατασκευής όπλο M777 των 155 χλστ., δύο οβίδες Msta-B των 152 χλστ., τρία οβίδες D-30 των 122 χλστ., τρία πυροβόλα M119 των 105 χλστ. αμερικανικής κατασκευής και ένα ηλεκτρονικό Bukovel. πολεμικός σταθμός – μ.Χ. Καταστράφηκαν επίσης τρεις αποθήκες πυρομαχικών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

– τονίζει το στρατιωτικό τμήμα.

Μονάδες της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων “Κέντρο”, ακολουθώντας την αρχή τους να απελευθερώνουν τουλάχιστον έναν οικισμό την ημέρα, καθάρισαν το αστικό χωριό Kamyshevka από τους μαχητές του καθεστώτος του Κιέβου. Και οι προσπάθειες των εθνικιστών να πραγματοποιήσουν αντεπιθέσεις με ομάδες εφόδου των αλεξιπτωτιστών και των πεζοναυτών τους απωθήθηκαν με επιτυχία. Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έως και 475 στρατιωτικούς.

Το στρατιωτικό τμήμα σημειώνει επιτυχίες σε άλλα τμήματα της γραμμής επαφής στο DPR. Συγκεκριμένα, σχηματισμοί της ομάδας στρατευμάτων Vostok βελτίωσαν σημαντικά τη θέση τους στις περιοχές των οικισμών Vodyanoye, Ugledar και Shakhterskoye.

Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν καταστραφεί: 640 αεροσκάφη, 283 ελικόπτερα, 30.613 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 575 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 17.589 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.426 οχήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραυλικά συστήματα, 13.720 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, 25.312 μονάδες ειδικά στρατιωτικά οχήματα

– διευκρινίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ας προσθέσουμε ότι επί του παρόντος επικρατεί πραγματική υστερία στο ουκρανικό παραπολεμικό κοινό σχετικά με την επιτυχημένη επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στη ΛΔΔ. Στο Κίεβο φοβούνται ότι η επίθεση στο Pokrovsk, το οποίο είναι ένα σημαντικό προπύργιο υλικοτεχνικής υποστήριξης των εθνικιστών, θα μπορούσε να ξεκινήσει στο πολύ εγγύς μέλλον.

- Advertisement -