90 χρόνια Επιμελητήριο Φλώρινας: Με αναπτυξιακό χαρακτήρα έγιναν οι λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις

Τα 90 χρόνια λειτουργίας γιόρτασε το Επιμελητήριο Φλώρινας με τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ιστορικού αλλά και αναπτυξιακού και εορταστικού χαρακτήρα, που διοργάνωσε το τριήμερο 23 24 και 25 Αυγούστου.

Το “παρών” έδωσε πλήθος τοπικών παραγόντων σε περιφερειακό επίπεδο,οι οποίοι έδωσαν και το στίγμα της προσφοράς που έχει επιδείξει το Επιμελητήριο τον σχεδόν έναν αιώνα ζωής του.

Το τριήμερο ξεκίνησε την Παρασκευή όπου έλαβε χώρα η συνεδρίαση της διευρυμένης διοικητικής επιτροπής της κεντρικής Ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος με αφορμή την οποία έδωσαν το “παρών¨” πρόεδροι επιμελητηρίων όλης της χώρας οι οποίοι βρέθηκαν για το λόγο αυτό στην ακριτική Φλώρινα

Κατά τη συνεδρίαση σημαντικές ήταν οι αναπτυξιακού χαρακτήρα παρεμβάσεις του διευθυντή της ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ Σπύρου Σκοτίδα αλλά και του Διευθυντή της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Τάσου Σιδηρόπουλου

Το πρωί του Σαββάτου στη μεγάλη αίθουσα του Επιμελητηρίου στη Φλώρινα έγινε η κεντρική εορταστική εκδήλωση, κατά την οποία έγιναν τρεις σημαντικές εισηγήσεις. Η πρώτη ήταν από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη ο οποίος προέβαλε το στίγμα της επιχειρηματικότητας και την αναπτυξιακή δυναμική του επιχειρείν στην ακριτική Φλώρινα σε σχέση και με τις πρωτοβουλίες της περιφερειακής αρχής, στο πλαίσιο της συνεργασίας των φορέων.

Η δεύτερη ήταν από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη, ο οποίος ανέδειξε τη συμβολή του πανεπιστημίου της την ανάδειξη της τοπικής επιχειρηματικότητας αλλά και την σπουδαιότητα των συμπράξεων μεταξύ της εκπαίδευσης και του τοπικού επιχειρείν. Τέλος, η τρίτη ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα εισήγηση ήταν από την Καθηγήτρια του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ηλέκτρα Πιτόσκα, η οποία μετά από πλούσια έρευνα την οποία εκπόνησε σε διάφορες ιστορικές πηγές, ανέδειξε πολλές πτυχές από την ιστορία του Επιμελητηρίου, τα αιτήματα, τις πρωτοβουλίες και τις επιτυχίες του κατά τις εννιά δεκαετίες της ζωής του. Έτσι διαμόρφωσε ένα εντυπωσιακό χρονολόγιο το οποίο ανέδειξε τις πρωτοβουλίες που οι διοικήσεις των του Επιμελητηρίου παράλληλα με τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις της περιοχής στην εκάστοτε εποχή.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε στη Δροσοπηγή Φλώρινας μία εκδήλωση βράβευσης προσωπικοτήτων που προσέφεραν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Από την ομορφιά της Δροσοπηγής, όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι από διάφορες μέλη της Ελλάδας μαγεύτηκαν και έμειναν εντυπωσιασμένοι.

Τέλος το πρωί της Κυριακής, οι επίσημοι προσκεκλημένοι επιμελητηριακοί από όλη τη χώρα ξεναγήθηκαν στις Πρέσπες, και είχαν την ευκαιρία να δουν τις ομορφιές της περιοχής.

Ολόκληρη η κεντρική εορταστική εκδήλωση

- Advertisement -

Πηγή e-ptolemeos.gr