ΣΥΡΙΖΑ: Διαβολοβδομάδα με μομφές κατά Κασσελάκη, συνεδριάσεις-φωτιά και παρασκήνιο

Πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου άρχισε για τον ΣΥΡΙΖΑ το βαθύ Φθινόπωρο

Εν αρχή οι ειδήσεις: Την Παρασκευή δεν θα πραγματοποιηθεί τελικώς η περιλάλητη “απολογία” του Χρήστου Σπίρτζη ως αναμενόταν. Μετακυλήθηκε τελικώς για τις 3 Σεπτεμβρίου η διαδικασία.

 

‘Ητοι, μετά το άνοιγμα της Βουλής και μετά την επανεκκίνηση της υπόθεσης ” πού θα πάει η έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου” η οποια ως γνωστόν  από τις 10 Αυγούστου οπότε και παραιτήθηκε ο βουλευτής Επικρατείας, οι κασσελακικοί έχουν επιδοθεί σε εκστρατεία να την λάβει ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά η κοινοβουλευτική τάξη των πραγμάτων, μαζί με όσους προηγούνται στη σειρά κατάταξης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έχουν άλλα σχέδια- απαγορευτικά για τους σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου.

Αναβολή για “απολογία Σπίρτζη”

Η “απολογία Σπίρτζη” δεν είναι μικρή υπόθεση και μετά βεβαιότητας θα αποτελέσει απαρχή εξελίξεων. Αν μάλιστα επαληθευτεί και ο ισχυρισμός του πρώην υπουργού ότι είναι προαναγγελθείσα απόφαση η διαγραφή του, οι “87” δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια.

Παρά ταύτα, ο κ. Σπίρτζης πρόσφατα σε συνέντευξή του ( Απογευματινή), είχε δηλώσει πως είναι “τιμή του” να έχει “παραπεµφθεί από µια φράξια υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη και να διαγραφώ, γιατί εκφράζω τις πολιτικές µου απόψεις και εκτιµήσεις, από όποια κοµµατική γραφειοκρατία”.

Πολιτική Γραμματεία για τα ΜΜΕ

Νεότερα από το μέτωπο Σπίρτζη δεν θα υπάρξουν – χειροπιαστά δηλαδή- έως τις 3.09 όμως θα υπάρξουν γενικώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικώς για τα κομματικά Μέσα του.

Την Πέμπτη, κλήθηκαν σε συνεδρίαση τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας με αντικείμενο την παρουσίαση ενός “βιώσιμου σχεδίου” για τα ΜΜΕ του κόμματος. Αυτά δηλαδή, όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται απλήρωτοι από τον Ιούνιο και η ηγεσία δηλώνει ότι είναι άγνωστο πότε θα πληρωθούν.

Σημειωτέον ότι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας , θα πραγματοποιηθεί κυριώτατα διαδικτυακά ενώ από την εσωκομματική αντιπολίτευση περιμένει την “εισήγηση” Κασσελάκη. Μάλλον, με το δάχτυλο στη “σκανδάλη”.

Μέλος της Κίνησης των “87” σχολιάζοντας στο Capital.gr , τις τα ουκ ολίγα τραγελαφικά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για “εκφυλισμό” της κατάστασης , διατυπώνοντας τη βεβαιότητα πως για την κρίση στο εσωτερικό του , από τον Σπιρτζη έως και τα πρόσφατα με την έδρα του Ηλιόπουλου, τα προκαλεί η ίδια η ηγεσία.

Σε ό,τι αφορά ειδικά το “σίριαλ” της έδρας του Όθωνα Ηλιόπουλου, το ίδιο στέλεχος, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση που έχει καταγράψει επανειλημμένως το Capital.gr ” Ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση και τρόπος να γίνει βουλευτής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοποίησαν μια αναγκαστική παραίτηση του βουλευτή Επικρατείας λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων για να θυματοποιείται ο Κασσελάκης ότι τον πολεμούν στο εσωτερικό και για να επιταχύνουν τη ρήξη με τον Αλέξη Τσίπρα, εφόσον οι επιλαχόντες που προηγούνται του προέδρου είναι επιλογής Τσίπρα και συνομιλητές του”. 

Η ίδια μαρτυρία, δεν θεωρεί αποκομμένη την τακτική Κασσελάκη από τις δημοσκοπήσεις που αναμένονται προσεχώς, μετά την θερινή ανάπαυλα:

” Για αυτό δεν πάει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί με πολεμούν”.

Ξανθός μαινόμενος

Στο μεταξύ χθες, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ( μαζί με πολιτικά στελέχη επί των ημερών του στο υπουργείο), εξέδωσε μια ασυνήθιστα σκληρή ανακοίνωση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. 

Ασυνήθιστη για το προσωπικό του ύφος και τόνους, δεδομένου ότι ακόμη και ότν βρισκόταν στην ηγεσία του Υγείας και δεχόταν επί καθημερινής βάσης πόλεμο από τον Παύλο Πολάκη για τη στάση του στην Πανδημία, ουδέποτε “ξεσπάθωσε”, όπως χθες που κατηγόρησε την ηγεσία για “σταλινικές πρακτικές” και λογής άλλα – όχι πρωτάκουστα- ως μομφές για τον ΣΥΡΙΖΑ της εποχής Κασσελάκη.

 

ΠΗΓΗ

- Advertisement -