ΚΟΥΡΣΚ – Η Ουκρανική δύναμη εισβολής αποδεκατίζεται, πάνω από 2.000 νεκροί – “Δεν θα υπάρξει έλεος” διαμηνύει η Μόσχα

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την ουκρανική δύναμη εισβολής καθώς η Αεροπορία, το πυροβολικό και τα drones του ρωσικού Στρατού κατέστρεψαν πάνω από 220 τεθωρακισμένα με τις απώλειες του Κιέβου να ξεπερνούν πλέον τους 2.000 άντρες.

Η κατάσταση αρχίζει να σταθεροποιείται σταδιακά με τις ρωσικές δυνάμεις να επιχειρούν αποκοπή και περικύκλωση της ουκρανικής δύναμης εισβολής.

Το πάνω χέρι, αργά και σταθερά, φαίνεται πως παίρνουν οι ρωσικές δυνάμεις στις περιοχές στις οποίες εισέβαλαν την περασμένη εβδομάδα Ουκρανοί και δυτικοί καλά εκπαιδευμένοι κομάντος.

«Δεν υπάρχει σταθερή πρώτη γραμμή στην περιοχή του Κουρσκ: ο εχθρός προσπαθεί να κερδίσει εδάφη σε ορισμένες περιοχές, αλλά τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν μπλοκαριστεί επιτυχώς», έκανε γνωστό αξιωματούχος πολύ κοντά στον κυβερνήτη της ρωσικής επαρχίας Και πρόσθεσε:

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη αλλά ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη. Μεμονωμένες ομάδες εχθρικών στρατευμάτων καταστρέφονται και οι μάχες συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές».

Η Ουκρανία έχασε έως και 420 στρατιώτες και 55 τεθωρακισμένα οχήματα τις τελευταίες 24 ώρες στην περιοχή του Κουρσκ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ πρόσθεσε ότι οι συνολικές απώλειες της Ουκρανίας στη συγκεκριμένη περιοχή ανήλθαν σε 2030 στρατιώτες, 35 άρματα μάχης, περισσότερα από 220 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα και τέσσερα συστήματα αεράμυνας.

Νωρίτερα σήμερα ο Διοικητής των ειδικών δυνάμεων της μονάδας “Akhmat”, Apty Alaudinov, ανακοίνωσε πως το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου κλιμακίου ουκρανικών στρατευμάτων και πόρων που εισήλθαν στην επαρχία του Κουρσκ της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα έχουν καταστραφεί και η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε πως απέτρεψε «απόπειρες διείσδυσης… κινητών μονάδων τεθωρακισμένων» του εχθρού, κοντά στις κοινότητες Τολπίνο, Ζουράβλι και Όμπτσιτσι Κολοντέζ, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, αυτές οι προελάσεις ανακόπηκαν, το τελευταίο 24ωρο, από πλήγματα της πολεμικής αεροπορίας, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και του πυροβολικού και την αποστολή εφέδρων της ομάδας «Βορράς», που έχει αναπτυχθεί στην ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου.

Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός ανέφερε πως έπληξε με πυραύλους και με το πυροβολικό ουκρανικά στρατεύματα κοντά στις κοινότητες Σούντζα, Κορένεβο, Σταράγια Σορότσιτσα και Μπόρκι, όπως κι ότι εμπόδισε μια διείσδυση στην περιοχή Μπελόφσκι, ανατολικότερα.

- Advertisement -