«Η ελίτ στις ΗΠΑ έχει βρει τον αντικαταστάτη του Ζελένσκι»: Τι αποκαλύπτουν οι Ρώσοι

«Στην Ουάσινγκτον ανησυχούν για το πού καταλήγουν τα αμέτρητα δις δολάρια που δαπανούν για την Ουκρανία».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επεξεργάζονται επιλογές για την αντικατάσταση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με μια πιο διαχειρίσιμη και λιγότερο διεφθαρμένη προσωπικότητα στην ηγεσία της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών.

Η συγκεκριμένη έκθεση κάνει τον γύρο των ρωσικών ΜΜΕ.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η SVR, η δυσαρέσκεια για τον Ζελένσκι αυξάνεται μεταξύ της αμερικανικής ελίτ. Τόσο στο Δημοκρατικό όσο και στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, οι φωνές όσων αμφιβάλλουν για τη “στοχευμένη δαπάνη δισεκατομμυρίων δολαρίων στρατιωτικής βοήθειας” που λαμβάνει το Κίεβο γιγαντώνονται. Παράλληλα ο Ζελένσκι κάνει τρελά βήματα που απειλούν να επεκτείνουν τον πόλεμο πολύ πέρα ​​από την Ουκρανία».

Ως εκ τούτου, «η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει μια ισχυρή εκστρατεία ενημέρωσης για να δυσφημήσει τον Ζελένσκι, προκειμένου να τον αναγκάσει να εγκαταλείψει τη θέση του. Επίσης αναζητά έναν αντικαταστάτη για τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου που θα ταίριαζε στους περισσότερους δυτικούς συμμάχους».

Σύμφωνα με πληροφορίες των Ρώσων, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ (Arsen Borysovych Avakov) θεωρείται ο καταλληλότερος υποψήφιος.

«Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι τα «δυνατά σημεία» του Avakov είναι οι στενοί δεσμοί του με ουκρανικές εθνικιστικές ομάδες και οι συνεχείς επαφές του με τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών», πρόσθεσε το γραφείο Τύπου της SVR.

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι αυτό θα επιτρέψει στη Δύση να προετοιμαστεί καλύτερα για την πιθανή έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης, καταλήγει η έκθεση.

Τις φήμες για την μάλλον προμελετημένη και αναπόφευκτη αντικατάσταση του Ζελένσκι έχει «φουντώσει» η επίσημη λήξη της θητείας του εδώ και μήνες.

Θυμίζουμε πως από τα τέλη του περασμένου Μαϊου, ο Ζελένσκι έχει πάψει να θεωρείται και τυπικά «πρόεδρος της Ουκρανίας». Ο ίδιος και οι οπαδοί του, που μειώνονται διαρκώς, βασίζονται στον στρατιωτικό νόμο που βρίσκεται σε ισχύ στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022.

- Advertisement -