Νέες εντολές εκκένωσης στη Χαν Γιουνίς – Χιλιάδες διαδήλωσαν ζητώντας κατάπαυση πυρός

Μέση Ανατολή: Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους ζητώντας να σταματήσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στις οικογένειές τους ενώ το Ισραήλ εκκενώνει ξανά τη Χαν Γιουνίς

 

Νέες εντολές για εκκένωση της Χαν Γιουνίς δόθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας απο το Ισραήλ, με χιλιάδες Παλαιστίνιους κατοίκους αλλά κι εκτοπισμένες οικογένειες να αναγκάζονται να φύγουν μέσα στο σκοτάδι, ενώ γίνονταν εκρήξεις από πυρά αρμάτων μάχης γύρω τους.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιούσε επιθέσεις κατά ενόπλων της Χαμάς που χρησιμοποιούσαν τις περιοχές αυτές για την εκδήλωση επιθέσεων, αλλά και για την εκτόξευση ρουκετών.

Χθες, μία αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κατά ενός σχολείου, όπου έβρισκαν καταφύγιο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι στην πόλη της Γάζας, είχε ως συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

Επίθεση από τη Χεζμπολάχ στο Ισραήλ
Το σιιτικό ένοπλο κίνημα του Λιβάνου, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε drones φορτωμένα με εκρηκτικά κατά στρατιωτικής βάσης στο βόρειο Ισραήλ σε αντίποινα στη δολοφονία ενός ανώτερου αξιωματούχου της Χαμάς στη Σιδώνα στο νότιο Λίβανο.

Μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν «σμήνος drones φορτωμένων με εκρηκτικά» εναντίον βάσης του ισραηλινού στρατού κοντά στην πόλη Σαφέντ «σε αντίποινα στη δολοφονία που διέπραξε ο ισραηλινός εχθρός στη Σιδώνα», τόνισε ανακοίνωση του λιβανέζικου κινήματος, προσθέτοντας ότι αυτή είναι «η πρώτη φορά» που η Χεζμπολάχ στοχεύει αυτή τη βάση.

Την Παρασκευή, ένας αξιωματούχος της Χαμάς σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Σιδώνα του Λιβάνου. Σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων NNA, ο Σάμερ αλ Χατζ σκοτώθηκε όταν ισραηλινό drone έπληξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Το θύμα ήταν υπεύθυνος ασφαλείας της Χαμάς στον καταυλισμό Άιν ελ Χέλουε, τον μεγαλύτερο παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στον Λίβανο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο «διοικητής» της, Σάμερ αλ Χατζ σκοτώθηκε. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι «εξουδετέρωσε» τον Σάμερ αλ Χατζ σε επιδρομή, τον οποίο παρουσίασε ως «ανώτερο διοικητή» της Χαμάς στον Λίβανο.

- Advertisement -