Στον Ανακριτή ο «εμπρηστής της Βάρης»: Ήταν για 12 χρόνια καθηγητής σε σχολές της ΕΛΑΣ

Πέρασε το κατώφλι του Ανακριτή ο 66χρονος διδάκτορας και καθηγητής σε σχολές της ΕΛΑΣ που κατηγορείται για εμπρησμούς στη Βάρη.

 

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα, Πέμπτη 08/08 έπειτα από την προθεσμία που έλαβε, ο 66χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση τεσσάρων πυρκαγιών στις 08 και 09 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη Αττικής.

Πρόκειται για 66χρονο άνδρα, διδάκτορα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει διατελέσει επί δώδεκα συναπτά έτη καθηγητής στις Σχολές μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ ήταν πράγματι στη Λίστα των Τακτικών καθηγητών της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και έδινε διαλέξεις στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσης των αστυνομικών.

Ο 66χρονος έγινε «τσακωτός» από βιντεοληπτικό υλικό που τον δείχνει να κινείται και να βάζει φωτιά.

Από το υλικό της πρώτης ημέρας φαίνεται ότι διέρχεται από σημείο που σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία. Από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί φωτιά. Στη συνέχεια κινείται λίγα μέτρα παραπάνω όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι η φωτιά έχει εδραιωθεί.

Υπάρχουν καταθέσεις κατοίκων οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας στο βίντεο φαίνεται ότι είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων.

Σημειώνεται ότι ο 66χρονος είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, κάτι που εξετάζεται ως ενδεχόμενο κίνητρο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 66χρονος είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, κάτι που εξετάζεται ως ενδεχόμενο κίνητρο.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

- Advertisement -