Γαλλία – Καναδάς 82-73: Γιαμπουσέλε και Κορντινιέ οδήγησαν τους οικοδεσπότες στη ζώνη των μεταλλίων

Η Γαλλία πήρε τη νίκη επί του Καναδά με 82-73 και τσέκαρε το εισιτήριό της για τα ημιτελικά του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία.


 

Γιαμπουσέλε και Κορντινιέ οι πρωταγωνιστές της νίκης των μπλε, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνου για την ομάδα του Φερνάντεθ.

Η Γαλλία ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και αυτό συνέβη κυρίως λόγω της εξαιρετικής κατάστασης του Αϊζάια Κορντινιέ, ο οποίος σημωίσε 10 πόντους σε λιγότερο από 5 λεπτά. Η ομάδα του Κολέ ανέβασε γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και ο Φερνάντεθ κάλεσε τάιμ άουτ για να αφυπνίσει τους παίκτες του. Οι μπλε είχαν σταθερά τον πρώτο λόγο και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +13 (23-10). Ο Γιαμπουσέλε και ο Λεσόρ μπήκαν στην εξίσωση και έγιναν διψήφιοι, αποτελώντας μαζί με τον Κορντινιέ μία τριάδα που προκάλεσε “πονοκέφαλο” στον Καναδά. Σκορ ημιχρόνου 45-29.

Στην τρίτη περίοδο ο Κανάδάς έκανε την αντεπίθεσή του και με μπροστάρη τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, προσθέτοντας πίεση στους οικοδεσπότες Γάλλους (54-46 στο 27′). Οι Γάλλοι ξαναπήγαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (61-50) στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο οι Καναδοί δεν τα παράτησαν και μείωσαν εκ νέου στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι Γάλλοι είχαν τις απαραίτητες λύσεις στο φινάλε και πήραν τη νίκη-πρόκριση στην ημιτελική φάση.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζουράποβιτς, Μπερμούντεζ, Σάλινς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-10, 45-29, 61-50, 82-73

 

 

πηγή

- Advertisement -