Συμφωνία FSB και CIA! Αυτό συνέβη χθες στην Τουρκία

Θα αλλάξει κάτι;

Η επιχείρηση ανταλλαγής 26 κρατουμένων από επτά χώρες έλαβε χώρα στην Άγκυρα (Τουρκία) την Πέμπτη. Ως αποτέλεσμα, οκτώ Ρώσοι πολίτες, κρατούμενοι και φυλακισμένοι σε πολλές χώρες του ΝΑΤΟ, μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Mερικοί από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Μόσχας και πολλών δυτικών χωρών ήταν περιουσιακά στοιχεία κατασκοπείας της CIA, είπε ο Scott Ritter  στο Sputnik.

Η ανταλλαγή που συνέβη την 1η Αυγούστου φαίνεται ότι ήταν «μια συμφωνία που συνήφθη μεταξύ των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και της αμερικανικής CIA », σημείωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ.

Σχολιάζοντας αυτό που αποκαλείται η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων από τον Ψυχρό Πόλεμο, ο Ρίτερ επεσήμανε ότι μεταξύ των 16 αιχμαλώτων που απελευθερώθηκαν από την Ρωσία ήταν ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτς, «που συνελήφθη να συλλέγει ρωσικά μυστικά ». Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος κατηγορήθηκε για κατασκοπεία, κρίθηκε ένοχος στην δίκη και του επιβλήθηκε μεγάλη ποινή.

Ο βετεράνος των Αμερικανών πεζοναυτών Paul Whelan κατηγορήθηκε επίσης για κατασκοπεία, ενώ ο αυτοαποκαλούμενος Ρώσος πολιτικός Βλαντιμίρ Καρα-Μούρζα, όπως αποδεικνύεται, είχε πράσινη κάρτα των ΗΠΑ. «Αυτό υποδηλώνει ότι υπήρχε μια ειδική σχέση μεταξύ του [Kara-Murza] και της αμερικανικής κυβέρνησης για την οποία ίσως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θέλει να μιλήσει δημόσια», είπε ο Ritter.

Ο Καρα-Μούρζα «φαίνεται ότι ήταν επίσης στο μισθολόγιο της CIA», σημείωσε.

Όσο για την ρωσική πλευρά, μεταξύ των οκτώ ατόμων που απελευθερώθηκαν από τις ΗΠΑ στην ανταλλαγή κρατουμένων της Πέμπτης ήταν και ο Βαντίμ Κρασίκοφ , θυμάται ο Σκοτ ​​Ρίτερ. Ο πρώην αξιωματικός της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών συνελήφθη στην Γερμανία το 2019 και κατηγορήθηκε από το Βερολίνο ότι εξόντωσε τον Τσετσένο τρομοκράτη Zelimkhan Khangoshvili σε γερμανικό έδαφος.

Ο Krasikov καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στην γερμανική φυλακή επειδή εξόντωσε έναν πολέμαρχο, « κάποιον που είχε σφάξει, δολοφονήσει Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου κατά την διάρκεια της σύγκρουσης στην Τσετσενία και, κατά συνέπεια, κυνηγήθηκε και σκοτώθηκε στο Βερολίνο », υπογράμμισε ο Ritter.

Η απελευθέρωση του Βαντίμ Κράσικοφ, τον οποίο οι Γερμανοί αποκαλούσαν «δολοφόνο του Tiergarten», προκάλεσε δυσφορία στους κύκλους της γερμανικής Ομοσπονδιακής Γενικής Εισαγγελίας στην Καρλσρούη! Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάρκο Μπούσμαν, είπε μάλιστα πως «πρόκειται για μια ιδιαίτερα πικρή παραχώρηση»!

«Δεν νομίζω ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας θα βρεθούν σύντομα σε σημείο όπου μια τέτοια ανταλλαγή κρατουμένων θα μπορούσε να συμβεί τον επόμενο χρόνο, ή τα επόμενα δύο χρόνια. Έπρεπε λοιπόν να συμβεί τώρα, και γι’ αυτό έγινε. Η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ποιος ξέρει τι θα επιφυλάσσει το μέλλον… Ας ελπίσουμε ότι αυτή είναι η αρχή μιας τάσης καλών σχέσεων, αλλά μάλλον όχι», σχολίασε ο Ritter με το βλέμμα στο μέλλον.

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) δήλωσε την Πέμπτη ότι οκτώ Ρώσοι πολίτες, οι οποίοι κρατήθηκαν και φυλακίστηκαν σε πολλές χώρες του ΝΑΤΟ, επιστράφηκαν στη Ρωσία. Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας (Τουρκία) την 1η Αυγούστου 2024 και περιελάμβανε επίσης τον επαναπατρισμό ανήλικων παιδιών.Η υπηρεσία ασφαλείας πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι που επιστράφηκαν πρόσφατα ανταλλάχθηκαν με μια ομάδα ατόμων που ενεργούσαν για λογαριασμό ξένων κρατών, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ρωσίας.

- Advertisement -

Πηγή EL