Ουάσιγκτον: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της αυριανής Συνόδου του ΝΑΤΟ

Είναι οριστικό: Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (10/7) στην Ουάσιγκτον.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει επαφή με τον Τούρκο πρόεδρο στην αμερικανική πρωτεύουσα, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όπως επιβεβαίωσε σήμερα, Τρίτη (9/7) η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Άννα Μαρία Μπούρα ενώ τον Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύουν στο «ραντεβού» με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο διπλωματικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Λέγεται ότι η επαφή των δύο ηγετών θα είναι σχετικά σύντομη αλλά δεν θα γίνει στα όρθια, ενώ θα υπάρχει μεταφραστής.

Και σε αυτή η συνάντηση, θεωρείται βέβαιο ότι μπορεί να παίξει ρόλο στη διατήρηση των «ήρεμων νερών» στο Αιγαίο. Άλλωστε από την τελευταία επαφή Μητσοτάκη – Ερντογάν τον περασμένο Μάιο στην Άγκυρα, μπορεί η κατάσταση στο πεδίο να μην έχει αλλάξει προς το χειρότερο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν καταγράφονται συχνά – πυκνά τουρκικές εξάρσεις. Περισσότερο όμως θα είναι μια καλή ευκαιρία για συνομιλίες πριν την ταυτόχρονη παρουσία τους στην ελεύθερη και στην κατεχόμενη Κύπρο στις 20 Ιουλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση των Ελληνοκυπρίων και ο Ταγίπ Ερντογάν στην παρέλαση στα Κατεχόμενα.

- Advertisement -