Ο Musk ξαναχτυπά: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόεδρο» – Επική απάντηση Biden: «Εγώ είμαι καλά, ο εγκέφαλός μου δεν είναι»

Διάφοροι πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν κυβερνήσει με διαφορετικούς βαθμούς πνευματικής ανικανότητας: Οι περιπτώσεις Wilson και Reegan

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk αμφισβήτησε ανοιχτά τον βαθμό στον οποίο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden εκτελεί τα καθήκοντά του ως ανώτατος διοικητής των Ηνωμένων Πολιτειών, συμμετέχοντας σε μια συζήτηση για την προεδρική κούρσα των ΗΠΑ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ιδιοκτησίας του X, εν μέσω συνεχιζόμενης διαμάχης σχετικά με την ηλικία και την πνευματική οξύτητα του προέδρου Joe Biden.
Η συζήτηση ξεκίνησε από έναν χρήστη τον Chris Bakke, που έθεσε το ερώτημα: «Γρήγορη ενημέρωση για το πώς πάνε τα πράγματα με τις εκλογές;», δημοσιεύοντας έναν σύνδεσμο προς το άρθρο των New York Times «Does America Need a President;» του συγγραφέα Ross Douthat.
Σε αυτό το ερώτημα απάντησε ο Musk:

«Πραγματική ερώτηση…αφού προφανώς δεν είχαμε ένα για καιρό», απάντησε ο Musk, αναφέροντας τον χρήστη.

Η στήλη του Douthat εξετάζει τον ρόλο του Biden στον Λευκό Οίκο και την αλληλεπίδραση της δύναμης και της επιρροής του προέδρου των ΗΠΑ με αυτή των μελών του υπουργικού συμβουλίου, των συμβούλων, των πολιτικών συμμάχων και όσων πίσω από αυτόν στηρίζουν την πολιτική.
Ο αρθρογράφος έχει επιμείνει στο παρελθόν ότι ο Biden πρέπει να αντικατασταθεί, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν «απίστευτα επικίνδυνο» να αναλάβει το ρόλο του προέδρου για άλλα τέσσερα χρόνια.

Στο παρελθόν κι άλλοι πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν κυβερνήσει με διαφορετικούς βαθμούς πνευματικής ανικανότητας: Οι περιπτώσεις Wilson και Reegan

Ο Πρόεδρος Woodrow Wilson υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό το 1919, αφήνοντας τη σύζυγό του και τον γιατρό του να βοηθήσουν στη διοίκηση του Λευκού Οίκου για τους υπόλοιπους 16 μήνες της δεύτερης θητείας του.
Οι παρατηρητές υποθέτουν τον βαθμό στον οποίο ο πρώην Πρόεδρος Ronald Reegan υπέστη ψυχική έκπτωση κατά τη δεύτερη θητεία του.
Ο πρόεδρος διαγνώστηκε με τη νόσο του Αλτσχάιμερ πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο το 1994.
«Από το 1984, ο Reegan έλεγε μερικές φορές ασυναρτησίες, αποσυντονιζόταν αλλά είχε καλές μέρες και κακές μέρες… Αλλά αυτό ήταν ήδη «γνωστό», έγραψε ο αρθρογράφος του Slate, Tom Scocca.
Το 1984, οι άνθρωποι συμφώνησαν να μην πουν ότι ο πρόεδρος μερικές φορές παρουσίαζε γεροντική άνοια».
«Στον Reegan δινόταν ένα σενάριο από κάποιον άλλο, πριν κάνει ένα σύντομο τηλεφώνημα», σημειώνει ο Scocca.

O μεγαλύτερος πρόεδρος

Ο πρόεδρος του Ψυχρού Πολέμου, ο οποίος προηγουμένως κατείχε τον τίτλο του γηραιότερου αρχιστράτηγου της Αμερικής, ήταν 77 ετών όταν άφησε τα καθήκοντά του το 1989.
Ο σημερινός πρόεδρος Joe Biden ήταν 78 ετών όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, που σημαίνει ότι ο Biden ήταν μεγαλύτερος όταν εισήλθε στο Λευκό Οίκο από ό,τι ήταν ο προηγούμενος γηραιότερος πρόεδρος όταν έφυγε.
«Όταν ο κυβερνήτης της Χαβάη Τζος Γκριν, γιατρός στο επάγγελμα, έκανε ερωτήσεις στον κ. Biden σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, ο κ. Biden απάντησε ότι η υγεία του ήταν καλά», έγραψαν οι New York Times την Πέμπτη, περιγράφοντας μια συνάντηση του προέδρου στον Λευκό Οίκο με πολλούς Δημοκρατικούς κυβερνήτες.
«Είναι απλώς ο εγκέφαλός μου», πρόσθεσε, σύμφωνα με τρεις αυτόπτες μάρτυρες, μια παρατήρηση που κάποιοι στην αίθουσα εξέλαβαν ως αστείο… και κάποιοι άλλοι όχι όπως ένας που έφυγε πραγματικά προβληματισμένος.

O Elon Musk έσκασε στα γέλια με τον Biden και τους Δημοκρατικούς στο debate

Yπενθυμίζεται πως ο αμερικανός επιχειρηματίας  χλεύασε την απόδοση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στο τηλεοπτικό debate τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/6/2024) με τον Donald Trump.
«Lol (Laughing Out Loud – σκάω στα γέλια)», έγραψε ο Musk στο X, σχολιάζοντας τους Δημοκρατικούς που ανακήρυξαν τον Biden νικητή στη συζήτηση σε μια ανάρτησή του.
Νωρίτερα, ο επιχειρηματίας περιέγραψε τo debate ως εντολή για την αντικατάσταση του Biden.
Η Ατλάντα φιλοξένησε την πρώτη τηλεοπτική εκλογική συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών, χωρίς να τους επιτραπεί να έχουν γραπτές σημειώσεις.

Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν ενδεικτικά της πανωλεθρίας των Δημοκρατικών

Το CNN είπε ότι ορισμένοι Δημοκρατικοί «χτύπησαν το κουμπί πανικού» μετά την πολύ κακή απόδοση του Biden στη συζήτηση.
Το τηλεοπτικό κανάλι NBC επικαλέστηκε έναν αξιωματούχο του κόμματος που είπε ότι «οι Δημοκρατικοί μόλις αυτοκτόνησαν συλλογικά».
Το περιοδικό Newsweek ανέφερε ότι ο Trump συνέτριψε τον Biden.
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris παραδέχθηκε ότι ο Biden είχε μια κακή εκκίνηση.
Ο αρθρογράφος των New York Times, Nicholas Kristoff εκτίμησε ότι ο Biden πρέπει να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα.

- Advertisement -

Πηγή bankingnews