Χαιρετίστε τον Viktor Orbán, τον ήρωα που χρειάζεται η Ευρώπη!

Καλώς ήρθατε στην Αποχαρακτηρισμένη, μια εβδομαδιαία στήλη χιούμορ .

Γεια σας και καλώς ήρθατε στην πρώτη συνεδρίαση του Κόμματος των Μαρξιστικών Καταδίκων! Όχι, περιμένετε, είναι το Put Compassion First Party! Ή ίσως το ντεμοντέ Ανεξάρτητο Κόμμα!

Αυτές ήταν οι πρώτες τρεις προτάσεις που προέκυψαν όταν ο συντάκτης σας χρησιμοποίησε μια γεννήτρια τυχαίων ονομάτων πολιτικού κόμματος .

Τα ονόματα είναι τόσο σημαντικά. Γιατί η Ευρωπαϊκή Πολιτική είναι τόσο απογοητευτική (Μέρος 754) είναι τα συχνά συγκεχυμένα ονόματα που χρησιμοποιούνται: Σας κοιτάζω, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (το κόμμα) και Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (η ομάδα).

Δόξα τω Θεώ για τον Ούγγρο Viktor Orbán (ναι, το έγραψα αυτό) που είναι εξαιρετικός στο να ονοματίζει πράγματα. Πρώτα, και όπως έχει ήδη συζητηθεί σε αυτή τη στήλη , έσπασε την παλαιά παράδοση των απαίσιων συνθημάτων της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργώντας το «Make Europe Great Again» και στη συνέχεια ίδρυσε μια νέα παράταξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την αποκάλεσε Πατριώτες της Ευρώπης.

Ξέρετε πού βρίσκεστε με ένα όνομα σαν Patriots of Europe (ιδανικά, όσο πιο μακριά γίνεται!). Θα είναι δεξιό, κατά της μετανάστευσης και θα φοράει ένα άσχημο γκρι κοστούμι. Στην πραγματικότητα, κοιτάζοντας τις φωτογραφίες έναρξης με τον Orbán, τον Andrej Babiš από την Τσεχία και τον Herbert Kickl από την Αυστρία, δεν ήταν ξεκάθαρο αν αυτή ήταν η αρχή ενός πολιτικού κινήματος ή η αναμόρφωση ενός πανκ συγκροτήματος που ήταν κουλ αλλά τώρα δημοσιεύει Βίντεο στο YouTube που ισχυρίζονται ότι η πανδημία ήταν φάρσα και ότι η Ursula von der Leyen είναι στην πραγματικότητα η Χίλαρι Κλίντον.

Αλίμονο, ο André Ventura από το πάρτι Chega της Πορτογαλίας, που θέλει να εγγραφεί στους Patriots of Europe, φαίνεται μάλλον νεότερος από τους άλλους τρεις (χαιρετίζουν όλοι τη μεσογειακή διατροφή!). Πρέπει λοιπόν να είναι το νέο μέλος, που αντικατέστησε τον αρχικό ντράμερ που δεν θα συμμετάσχει στο reunion επειδή διευθύνει μια φάρμα αλπακά στη Φρίσλαντ (ή κάτι ανάλογο).

«Οι Ευρωπαίοι θέλουν τρία πράγματα», είπε ο Όρμπαν κατά την έναρξη του νέου του κινήματος: «Ειρήνη, τάξη και ανάπτυξη». Το αντίθεσε αυτό με «αυτό που παίρνουν από τη σημερινή ελίτ των Βρυξελλών», το οποίο είπε ότι ήταν «πόλεμος, μετανάστευση και στασιμότητα». Τώρα, στον κόσμο της γραφής, λέμε ότι ο κανόνας των τριών ως απαρίθμηση πραγμάτων σε τρία φαίνεται κάπως ωραίος. (Εκτός κι αν είναι Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω).

Και μετά – φρέσκος από, ε, η σωτηρία της Ευρώπης – ο Orbán ξεκίνησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία . Ας ελπίσουμε ότι ήταν απλώς μια έκπληξη για τον Τύπο και όχι για τον Volodymyr Zelenskyy! Φανταστείτε να ξυπνάτε μετά από έναν ακόμη ξεκούραστο ύπνο και μετά να ακούτε τον ήχο των ρωσικών οβίδων να πέφτουν για να ανακαλύψετε ότι ο Βίκτορ Όρμπαν είναι στην πόρτα σας, φορώντας ένα καπέλο MEGA και ένα μπλουζάκι Patriots of Europe. «Γεια, Βολοντίμιρ! Χαίρομαι που σε βλέπω. Ας τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο τώρα. Έχω τον Βλαντιμίρ σε γρήγορη κλήση».

- Advertisement -