Σκάνδαλο στο εσωτερικό της αστυνομίας με revenge porn στις αστυνομικές Σχολές

Διακίνηση ροζ βίντεο από 35χρονο αξιωματικό της αστυνομίας στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ανησυχία και προβληματισμό προκάλεσε στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. το περιστατικό revenge porn, με θύτη αξιωματικό του Σώματος και θύμα δόκιμη αστυνομικό.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία για εκδικητική πορνογραφία σε βάρος 35χρονου αστυνομικού, ο οποίος είναι αξιωματικός και υπηρετεί σε μάχιμη υπηρεσία της βορειοανατολικής Αττικής.

Όλα ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με τις οποίες διακινείται μεταξύ αστυνομικών ροζ βίντεο με πρωταγωνιστές άντρα και γυναίκα που υπηρετούν στο Σώμα.

Στις 19 Ιουνίου 2024 – και ενώ ήδη το θέμα είχε πάρει διαστάσεις σκανδάλου στο εσωτερικό της Αστυνομίας – διατάχθηκε προκαταρκτική διοικητική εξέταση από τη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού. Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ροζ σκάνδαλο με διακίνηση βίντεο με ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ αστυνομικών. Ωστόσο, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. «έδειξε» εκδικητική πορνογραφία.

Αφού διατάχθηκε η έρευνα κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εξακριβώθηκε ότι τα δημοσιεύματα αφορούν σε δόκιμη υπαστυνόμο.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκε τόσο ο Διοικητής της Σχολής, όσο και η αρμόδια Αξιωματικός, καθώς και η δόκιμος – παθούσα, η οποία και υπέδειξε ως υπαίτιο 35χρονο αξιωματικό και πρώην εκπαιδευτή της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση για μικρό διάστημα το καλοκαίρι του 2021. Η 22χρονη δόκιμος (τεταρτοετής) υποστήριξε ότι μόνο εκείνος είχε τα βίντεο στην κατοχή του το επίμαχο χρονικό διάστημα και ζήτησε την ποινική του δίωξη.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβίβασε το υλικό που συγκέντρωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για «εκδικητική πορνογραφία».

Το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε έρευνα στο σπίτι του αξιωματικού στην περιοχή της Νέας Ιωνίας στην Αττική, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου και κατασχέθηκαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου και ένα ψηφιακό μέσο αποθήκευσης. Σημειώνεται ότι τα κατασχεθέντα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που θα σχηματίσει σχετικές εργαστηριακές εκθέσεις οι οποίες θα διαβιβαστούν στις δικαστικές Αρχές.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

- Advertisement -