Φωτιά Βάρης – Κορωπίου: Συνεργείο του Open δέχθηκε όγκο νερού από ελικόπτερο Erickson

Την ώρα που βρίσκονταν σε ζωντανή σύνδεση με το δελτίο του σταθμού δέχθηκαν όγκο νερού

 

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου με πολύ ισχυρούς ανέμους εντάσεως 7 μποφόρ να πνέουν στην περιοχή.

Το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού Open, από το σημείο της φωτιάς, ενώ βρίσκονταν στον αέρα του δελτίου δέχτηκαν μεγάλο όγκο νερού επάνω τους, καθώς εκείνη την ώρα πέταξε ένα ελικόπτερο Erickson από πάνω τους και έκανε ρίψη νερού.

Η Αδαμαντία Λιόλιου από το στούντιο σχολίασε «Βλέπουμε τις δύσκολες συνθήκες του ρεπορτάζ».

Κάτοικοι σε απόγνωση εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, καθώς το 112 έστειλε «μπαράζ» μηνυμάτων , με τις φλόγες να φτάνουν στις αυλές, ενώ αρκετές επιχειρήσεις, υπέστησαν ζημιές.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία οι ισχυροί άνεμοι θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως το βράδυ.

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι πρόκειται για μία περιοχή που είναι στα όρια του δήμου, ανήκει στον δήμο Κρωπίας, είναι αραιοκατοικημένη και δίνεται μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες και από αέρος με συνδρομή εναέριων μέσων.

Η φωτιά, σύμφωνα με τον Δήμαρχο φαίνεται να ξεκίνησε από τις δύο σήραγγες που υπάρχουν στο σημείο και εξαπλώθηκε γρήγορα, ενώ κινείται ανατολικά.

Δύο σπίτια τουλάχιστον έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης από το Κίτσι προς Βάρη και από τα Λαμπρικά προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Σηκώθηκε Σινούκ από τα Μέγαρα για να ενισχύσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπιου, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και το ΕΚΑΒ έχουν ενεργοποιηθεί από την πρώτη στιγμή. Συγκεκριμένα, ασθενοφόρα και Μοτοσικλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), τέθηκε σε μέγιστη ετοιμότητα το νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, επιπλέον των υπολοίπων εφημερευόντων νοσοκομείων του λεκανοπεδίου.

- Advertisement -