Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε εκ νέου να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, στο μήνυμά του για το Έιντ αλ Άντχα

Μήνυμα του Αμερικανού ηγέτη με την ευκαιρία θρησκευτικής εορτής των Παλαιστινίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι υποστηρίζει ένα σχέδιο για να σταματήσουν οι μάχες στη Γάζα μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ για την προστασία αθώων ανθρώπων.

Μοιράστηκε αυτό το μήνυμα κατά τη διάρκεια μιας ειδικής γιορτής για τους μουσουλμάνους που ονομάζεται Eid al-Adha.

Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι πολλοί άνθρωποι που δεν έκαναν τίποτα κακό έχουν πληγωθεί ή σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών.

Οι οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι γειτονιές τους έχουν καταστραφεί. Περνούν πολύ πόνο και θλίψη. Ο πρόεδρος πιστεύει ότι το Ισραήλ και η Χαμάς έχουν καταλήξει σε ένα καλό σχέδιο για να σταματήσουν να πολεμούν στη Γάζα και να τερματίσουν τον πόλεμο.

Ένα σχέδιο για τη διακοπή των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας που προτάθηκε από έναν σημαντικό φίλο του Ισραήλ δεν λειτουργεί επειδή και οι δύο πλευρές, το Ισραήλ και η Χαμάς, δεν συμφωνούν. Το σχέδιο ζητά ένα διάλειμμα από τις μάχες για έξι εβδομάδες, να φύγουν οι Ισραηλινοί στρατιώτες από ορισμένες πολυσύχναστες περιοχές στη Γάζα, να αφεθούν ορισμένοι όμηροι και να έρθει περισσότερη βοήθεια.

Η Ουάσιγκτον ζητά από τους ηγέτες του Ισραήλ και της Γάζας να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 10 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για το πώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να βοηθήσουν τις μουσουλμανικές κοινότητες σε άλλες χώρες, όπως οι Ροχίνγκια στη Μιανμάρ και οι Ουιγούροι στην Κίνα. Είπε ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να κάνει ειρήνη στο Σουδάν, όπου υπάρχει ένας πολύ άσχημος πόλεμος μεταξύ του στρατού και μιας άλλης ομάδας.

Ο κ. Μπάιντεν θέλει να εμποδίσει τους ανθρώπους να είναι κακεντρεχείς προς τους μουσουλμάνους. Οι Μουσουλμάνοι Αμερικανοί είναι μια σημαντική ομάδα ψηφοφόρων που οι Δημοκρατικοί θέλουν να κερδίσουν για να βοηθήσουν τον σημερινό Πρόεδρο να επανεκλεγεί τον Νοέμβριο. Είναι ένας μεγάλος παράγοντας στις εκλογές, όπως ήταν το 2020 όταν ο Πρόεδρος έτρεξε εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Μπάιντεν επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να εμποδίσει τους ανθρώπους να είναι κακεντρεχείς προς τους Μουσουλμάνους, τους Άραβες, τους Σιχ και τους Αμερικανούς της Νότιας Ασίας λόγω της θρησκείας τους ή της καταγωγής τους.

- Advertisement -