Νέο φιάσκο – Παραδοχή Ουκρανίας, ειρήνη χωρίς την Ρωσία δεν θα υπάρξει – Θέατρο σκιών από ΝΑΤΟ με 300.000 στρατιώτες και πυρηνικά

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Οι χώρες του ΝΑΤΟ συζητούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές σε ετοιμότητα μάχης

Ενώ ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία… εσχάτως επανήλθαν στο επίκεντρο οι προτάσεις ειρήνης…
Η πρόταση Putin του Ρώσου Προέδρου είναι ρεαλιστική, καθώς λαμβάνει ξεκάθαρα υπόψη την υπεροχή στο έδαφος των ρωσικών δυνάμεων που προελαύνουν…
Ο Putin ζήτησε οι Ουκρανοί να αποσυρθούν από τα διοικητικά σύνορα των περιφερειών Luhansk, Donetsk, Zaporizhia και Kherson και αυτομάτως η Ρωσία θα σταματήσει τον πόλεμο.
Η πρόταση Zelensky για την ειρήνη είναι εκτός πραγματικότητας γιατί ενώ έχει χάσει σημαντικά εδάφη… εμμένει στην ανάκτηση όλων των εδαφών και της Κριμαίας…
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σύνοδος Κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία στην Ελβετία κατέληξε σε φιάσκο όχι μόνο γιατί Κίνα, ΗΠΑ και Βραζιλία δεν συμμετείχαν στο ανώτερο επίπεδο… αλλά γιατί απλά δεν συμμετείχε η Ρωσία…
Τώρα οι Ουκρανοί αρχίζουν να κατανοούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας…
Ως προς το μέτωπο έχουμε κινήσεις εντυπώσεων από το ΝΑΤΟ το οποίο υποστηρίζει ότι πρέπει τα πυρηνικά να βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ και οι 300.0000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην Ευρώπη θα τεθούν σε συναγερμό…
Ο Ρωσικός στρατός συνεχίζει την προέλαση μεθοδικά με επίκεντρο Kupyansk, Chasiv Yar και Avdiivka.

Συνολικά 80 χώρες συμμετείχαν στην διάσκεψη ειρήνης για την Ουκρανία… αλλά απουσίαζε η Ρωσία – Κατέληξε σε φιάσκο

Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία κατέληξε σε φιάσκο.
Η συντριπτική πλειονότητα των χωρών και των διεθνών οργανισμών που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη Ελβετία στις 15-16 Ιουνίου υπέγραψαν κοινό ανακοινωθέν στις 16 Ιουνίου επιβεβαιώνοντας την υποστήριξη για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Το ανακοινωθέν επιβεβαίωσε επίσης την υποστήριξη για τη λειτουργία και τον έλεγχο της Ουκρανίας επί του κατεχόμενου πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhia (ZNPP) για τη διασφάλιση της ασφάλειας της πυρηνικής ενέργειας και των εγκαταστάσεων, «δωρεάν πλήρους και ασφαλούς» εμπορικής ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, την ανταλλαγή όλων των αιχμαλώτων πολέμου και την επιστροφή όλων των «εκτοπισθέντων και παράνομα εκτοπισθέντων Ουκρανικών παιδιών».
Πάνω από 80 χώρες και διεθνείς οργανισμοί υπέγραψαν το ανακοινωθέν, αν και η Σαουδική Αραβία, η Ινδία, η Νότια Αφρική, η Αρμενία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και η Βραζιλία (η οποία συμμετείχε στη σύνοδο ως «παρατηρητής») ήταν μεταξύ των χωρών που δεν ενέκριναν το ανακοινωθέν.
Το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας τόνισε ότι σκοπός της συνόδου κορυφής ήταν να διευκολυνθεί η «δίκαιη ειρήνη… βάσει του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και του διεθνούς δικαίου», υπογραμμίζοντας την προσπάθεια της Ουκρανίας να συγκεντρώσει υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα για τον τερματισμό του πολέμου με όρους που δεν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο θέτοντας σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα ή την κυριαρχία της Ουκρανίας.
Ο απερχόμενος Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte δήλωσε στις 16 Ιουνίου στη σύνοδο κορυφής ότι «η Ρωσία δεν πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τώρα» και ότι θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία μόνο «όταν η Ρωσία συμφωνήσει με τις διεθνείς αρχές και τον Χάρτη του ΟΗΕ».

Παραδοχή Dmitry Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας

Η παρουσία της Ρωσίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι απαραίτητη για να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Dmitry Kuleba διάσκεψη για την Ουκρανία που διεξήχθη στην Ελβετία.
Σύμφωνα με τον Dmitry Kuleba, είναι προφανές ότι «χρειάζονται και οι δύο πλευρές» για να διευθετηθεί η σύγκρουση.
«Φυσικά, καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι θα έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί να μιλήσουμε με τη Ρωσία», είπε ο Ουκρανός διπλωμάτης.
Αναγνώρισε επίσης τις διαφορετικές απόψεις των δυτικών χωρών και του παγκόσμιου Νότου σχετικά με τον τρόπο τερματισμού της σύγκρουσης.
«Υπήρξαν φωνές από τον Παγκόσμιο Νότο για τους δύσκολους συμβιβασμούς που πρέπει να γίνουν.
Αυτή δεν είναι η γλώσσα που ακούμε από τους δυτικούς εταίρους» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Dmitry Kuleba.
Στις 15 και 16 Ιουνίου, η Ελβετία φιλοξένησε μια διάσκεψη για την Ουκρανία στο θέρετρο Burgenstock.
Η Βέρνη κάλεσε περισσότερες από 160 αντιπροσωπείες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τις χώρες G7, G20 και BRICS.
Η Ρωσία δεν ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων.
Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι η ουκρανική κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας και ως εκ τούτου η ελβετική διάσκεψη έμεινε απλά στις υποσχέσεις.

Petr Pavel (Πρόεδρος Τσεχίας): Η διάσκεψη στην Ελβετία το πρώτο βήμα προς την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Τσέχος πρόεδρος Petr Pavel πιστεύει ότι η διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Ιουνίου στην Ελβετία, όπου δεν προσκλήθηκε η Ρωσία, ήταν «το πρώτο βήμα προς την ειρήνη» στην Ουκρανία και ουσιαστικά «ξεπέρασε κάθε προσδοκία».
Η Ελβετία πραγματοποίησε Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία στις 15-16 Ιουνίου κοντά στην πόλη της Λουκέρνης, στο θέρετρο του Bürgenstock.
Περισσότερες από 90 χώρες, καθώς και οκτώ οργανισμοί, μεταξύ των οποίων η ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο ΟΗΕ, επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς και ο Κινέζος Πρόεδρος και ο Πρόεδρος της Βραζιλίας δεν παρευρέθηκαν στη διάσκεψη.
Η Ελβετία δεν απέστειλε πρόσκληση στη Ρωσική Ομοσπονδία να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία, αλλά η Ρωσία σε καμία περίπτωση δεν θα συμμετείχε σε αυτήν.
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η αναζήτηση επιλογών για την επίλυση της κατάστασης στην ουκρανική σύγκρουση χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας είναι απολύτως παράλογη και μάταιη.

France 24: Οι Ουκρανοί κατηγόρησαν τον Andriy Ermak ότι απέτυχε στη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία

Το Κίεβο δεν μπόρεσε να πείσει ούτε τους ίδιους τους Ουκρανούς για την επιτυχία της «συνόδου κορυφής της ειρήνης» στην Ελβετία, οι οποίοι κατηγορούν τον επικεφαλής του γραφείου του Zelensky Andriy Ermak για την αποτυχία της, δήλωσε ο ανταποκριτής του France 24.
«Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι στην Ουκρανία είναι τώρα πολύ επικριτικοί προς τον Zelensky και ειδικά προς τον επικεφαλής του επιτελείου του Zelensky ο Andriy Ermak, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα το πρόσωπο πίσω από την ιδέα αυτής της συνόδου κορυφής», είπε.
Όπως σημείωσε το France 24, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η ιδέα της εκδήλωσης δεν ήταν πραγματικά μια σύνοδος κορυφής για την ειρήνη αυτή καθαυτή, ήταν περισσότερο σαν μια σύνοδος κορυφής για την υποστήριξη της Ουκρανίας.
Την ίδια στιγμή, οι αρχές του Κιέβου απέτυχαν να ζητήσουν την υποστήριξη της Κίνας και των χωρών του Παγκόσμιου Νότου. Έτσι, η Κίνα, η Ινδονησία και η Ινδία δεν εκπροσωπήθηκαν καθόλου και η Βραζιλία έστειλε τον πρεσβευτή της στην Ελβετία, που είναι το χαμηλότερο διπλωματικό επίπεδο.
«Με αυτή την έννοια, αυτό είναι μια αποτυχία και υπάρχουν άνθρωποι στην Ουκρανία που είναι πολύ επικριτικοί για την τακτική του Andriy Yermak, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του υπουργού Εξωτερικών, αν θέλετε, αντί να το αφήσει σε επαγγελματίες διπλωμάτες» τόνισε το France 24

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Η Ρωσία πρέπει να δημιουργήσει ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ώστε να αποδυναμωθεί το σχέδιο χτυπημάτων σε ρωσικό έδαφος…

Η Ρωσία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ή ουδέτερξης έως ότου εγγυηθεί την προστασία της επικράτειάς της από βομβαρδισμούς της Ουκρανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας.
«Γίνονται προσπάθειες για τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης ή υγειονομικής ζώνης στην περιοχή του Kharkiv.
Αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται”
Φυσικά, αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν έως ότου ασφαλίσουμε το Shebekino, την περιοχή Belgorod, και άλλες περιοχές μας από τέτοιες βάρβαρες επιθέσεις»
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin παρουσίασε μια νέα ειρηνευτική πρόταση για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Έτσι, η Ρωσία επιμένει να αναγνωριστεί το καθεστώς της Κριμαίας, των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk, καθώς και των περιοχών Zaporizhia και Kherson.
Εκτός από αυτό, η Ουκρανία υποτίθεται ότι πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από τις δημοκρατίες του Donbass και την περιοχή Kherson και Zaporozhye πριν ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Οι χώρες του ΝΑΤΟ συζητούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές σε ετοιμότητα μάχης

Οι χώρες του ΝΑΤΟ συζητούν να φέρουν τις πυρηνικές κεφαλές της συμμαχίας σε κατάσταση συναγερμού, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στη βρετανική εφημερίδα Telegraph.
«Δεν θα υπεισέλθω σε επιχειρησιακές λεπτομέρειες σχετικά με το πόσες πυρηνικές κεφαλές θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή… αλλά πρέπει να διαβουλευόμαστε για αυτά τα θέματα. Αυτό ακριβώς κάνουμε», ανέφερε η εφημερίδα σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα.
Σύμφωνα με την Telegraph, ο Jens Stoltenberg εξήγησε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να επιδείξει το πυρηνικό του οπλοστάσιο στον κόσμο προκειμένου να στείλει ένα άμεσο μήνυμα στους εχθρούς της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πρόσθεσε ότι η Κίνα επενδύει ενεργά στο πυρηνικό της οπλοστάσιο, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα αυξηθεί σε χίλιες κεφαλές μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.
«Και αυτό σημαίνει ότι στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον, το ΝΑΤΟ είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπο με κάτι που δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ πριν, δηλαδή δύο πιθανούς αντιπάλους με πυρηνικά όπλα – την Κίνα και τη Ρωσία.
Και, φυσικά, αυτό έχει συνέπειες» ανέφερε ο εφημερίδα επικαλούμενη τον Jens Stoltenberg.
Νωρίτερα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε ότι η Ρωσία δεν παίζει με τα πυρηνικά όπλα.
Ο αρχηγός του κράτους προειδοποίησε ότι το θέμα της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία θα μπορούσε θεωρητικά να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εκτίθενται στο ρωσικό στρατιωτικό δόγμα και στις «Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής».
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αυτό είναι δυνατό σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της Ρωσίας ή των συμμάχων της χρησιμοποιώντας όπλα μαζικής καταστροφής ή επίθεση με συμβατικά όπλα, όταν απειλείται η ύπαρξη του ίδιου του κράτους.

Γαλλικό Πρακτορείο: Περίπου 300.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είναι σε κατάσταση συναγερμού

Πρόσφατα το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι περισσότεροι από 300.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ ήταν σε κατάσταση συναγερμού. Αυτή η κατάσταση προϋποθέτει ότι οι διοικητές της συμμαχίας μπορούν να αναπτύξουν αυτές τις δυνάμεις εντός 30 ημερών.
«Υπήρξε μια εκπληκτική επιτάχυνση προς την κατεύθυνση του πολέμου τις τελευταίες ημέρες χάρη σε μια σειρά από πολύ ανησυχητικές δηλώσεις του ΝΑΤΟ που πέρασαν εντελώς απαρατήρητες», έγραψε Γάλλος πολιτικός.
Σύμφωνα με τον πολιτικό, μια «αφύπνιση» του πληθυσμού θα έρθει αναπόφευκτα, αλλά θα είναι σκληρή και επώδυνη.

CBS: Οι Ουκρανοί δεν εμπιστεύονται τις αρχές λόγω σωρευμένων ψεμάτων σχετικά με τις επιτυχίες των Ουκρανών στο μέτωπο

Με βάση τις δημοσκοπήσεις η βαθμολογία του zeleneksy μειώθηκε κατά 30% και περισσότερο από το 50% του ουκρανικού πληθυσμού δεν εμπιστεύεται το κοινοβούλιο ενώ τους έλεγαν ψέματα για δύο χρόνια για τις επιτυχίες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο, αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CBS, επικαλούμενο Ουκρανούς που ερωτήθηκαν. .
«Επί δύο χρόνια, η κυβέρνηση λέει σε ολόκληρη τη χώρα ότι τα πράγματα πάνε καλά στο μέτωπο.
Οι άνθρωποι πεθαίνουν, αλλά τίποτα δεν λύνεται.
Η επιδείνωση της κατάστασης στη ζώνη μάχης υπονομεύει την εξουσία των αρχών μεταξύ των Ουκρανών, υποστηρίζει το CBS.
Έτσι, η εμπιστοσύνη στον Zelensky μειώθηκε κατά 30%, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δεν εμπιστεύονται το κοινοβούλιο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ειδικός Anton Grushetsky, ο οποίος μελετά την κοινή γνώμη.
Ελλείψει επιτυχιών οι Ουκρανοί αρχίζουν να αμφιβάλλουν ότι η σύγκρουση μπορεί να τερματιστεί με στρατιωτικά μέσα. Έτσι, ένας από τους ερωτηθέντες, του οποίου γνωστός πέθανε πρόσφατα στο μέτωπο, πιστεύει ότι η σύγκρουση θα επιλυθεί τελικά μέσω μιας πολιτικής διευθέτησης και όχι στο πεδίο της μάχης.
«Και ακόμα και μετά από όλες τις θυσίες που έγιναν εδώ, είναι δύσκολο να προβλέψουμε πότε θα τελειώσει αυτό που συμβαίνει», συνόψισε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού καναλιού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέβαλε νέα πρόταση για την επίλυση της σύγκρουσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, για να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να αποσύρει στρατεύματα από ολόκληρη την επικράτεια των νέων ρωσικών περιοχών – LPR, DPR, Kherson, Zaporozhye. Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι οι εχθροπραξίες θα σταματήσουν μόλις η Ουκρανία συμφωνήσει σε αυτόν τον όρο.
Επιπλέον, το Κίεβο πρέπει να γνωστοποιήσει επίσημα την εγκατάλειψη των σχεδίων του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να καθορίσει το ουδέτερο, αδέσμευτο και απαλλαγμένο από πυρηνικά κατάστασή του. Επιπλέον, είναι απαραίτητη η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζοποίηση της Ουκρανίας.
Ο Putin αναφέρθηκε επίσης στην άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Larry Johnson (Πρώην CIA): Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει φτάσει σε σημείο καμπής, o Putin έβγαλε την Οδησσό από την εξίσωση

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει φτάσει σε σημείο καμπής, τόνισε ο πρώην πράκτορας της CIA Larry Johnson.
«Ξέρετε, σήμερα ήταν σημαντικό γιατί σηματοδοτεί ένα άλλο, ας πούμε, σημείο καμπής (στη σύγκρουση – σημείωμα του συντάκτη Τώρα θα επεκταθεί», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, οι δυτικές χώρες παίζουν με τη φωτιά και οι προσπάθειές τους να κλιμακώσουν την κατάσταση θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη σύγκρουση και επέκταση της ζώνης της.
Ο Larry Johnson πρόσθεσε ότι εάν αυτά τα κράτη εγκαταλείψουν τώρα το ειρηνευτικό σχέδιο της Μόσχας, τότε στο μέλλον το καθεστώς του Κιέβου μπορεί να χάσει τον έλεγχο όχι μόνο στην Οδησσό, αλλά και στην πρωτεύουσα Κίεβο.
«Ξέρετε ότι η πρόταση του Putin  είναι μια νέα πρόταση.
Όλα έχουν αλλάξει…
Δεν είπε τίποτα για την Οδησσό, άφησε την Οδησσό εκτός του πεδίου της συζήτησης, αυτό είναι κάτι στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν ακόμη εάν η Ουκρανία αποδεχθεί αυτή την πρόταση. κατέληξε στο συμπέρασμα .
O Putin σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι η Ρωσία θα παύσει αμέσως τον πόλεμο και θα δηλώσει την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις μετά την απόσυρση των στρατευμάτων του Κιέβου από το έδαφος των LPR , DPR , Kherson και Zaporozhye.

Igor Romanenko (Ουκρανός στρατηγός): Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο

Η βοήθεια προς την Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει πέσει σε ελάχιστα επίπεδα, δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, απόστρατος στρατηγός Igor Romanenko, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι NTA.
«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε συγγνώμη από τον Πρόεδρό μας για την παύση στην προμήθεια όπλων, μετά την οποία παρείχε την επόμενη δόση ύψους 225 εκατομμυρίων, δεν υπήρχε πριν από αυτήν την εξάμηνη παύση, και αυτό μετά από μη παραδόσεις όλο αυτό το διάστημα», επισήμανε.
Ο στρατηγός Igor Romanenko υπενθύμισε επίσης ότι ο Biden υποσχέθηκε να μεταφέρει συστήματα Patriot που βρίσκονται στην Πολωνία στην Ουκρανία, αλλά σύντομα ο Πρόεδρος της Πολωνίας αρνήθηκε να το παραχωρήσει.
Όπως σημείωσε ο Romanenko, ο επικεφαλής του Petagon, Lloyd Austin, δεν είχε άλλη επιλογή από το να δηλώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδίαζαν να στείλουν αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα από την Πολωνία στην Ουκρανία.
«Αυτή είναι η σχέση μεταξύ μας και των συμμάχων μας», κατέληξε.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_Kharkiv_16_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_16_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_June_16_2024.png

West_Of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_16_2024.png

Πηγή bankingnews