Σύμη: Ανατροπή για τον Μάικλ Μόσλεϊ – Φωτογραφία ντοκουμέντο τον δείχνει σε αστικό περιβάλλον

Σε νέα διάσταση οι έρευνες για τον εντοπισμό του

 

Ανατροπή δεδομένων καταγράφεται αναφορικά με τον βρετανό παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από το νησί τις Σύμης εδώ και μερικά 24ωρα.

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας, δείχνουν τον παρουσιαστή του BBC σε αστικό περιβάλλον, κρατώντας ομπρέλα, αρκετά μακριά από το σημείο που διεξάγονται οι έρευνες για την εξαφάνισή του. Αυτό σημαίνει πως ο Μόσλεϊ κατάφερε να διασχίσει το μονοπάτι με ασφάλεια.

Όπως μεταδίδει το MEGA, αυτό δείχνει πως ο Μόσλεϊ ήταν ζωντανός αρκετές ώρες από τη στιγμή που οι αρχές εκτιμούν πως εξαφανίστηκε. Είχε προηγηθεί μαρτυρία γυναίκας, η οποία ανέφερε πως είδε τον παρουσιαστή περίπου μία ώρα αφότου έφυγε από την παραλία του Αγίου Νικολάου, στη Σύμη.

Δείτε τη φωτογραφία ντοκουμέντο

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παρουσιαστής δεν έχει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εντοπιστεί το τελευταίο του στίγμα.

Νέος κύκλος καταθέσεων

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το ethnos.gr οι αστυνομικοί σήμερα αναμένεται να εξετάσουν ξανά τους μάρτυρες, δηλαδή τους ανθρώπους που τον είδαν για τελευταία φορά. Συγκεκριμένα, η σύζυγος του 67χρονου αναμένεται να δώσει εκ νέου κατάθεση ως προς τις συνθήκες εξαφάνισής του, ενώ το ίδιο θα κάνει και το φιλικό τους ζευγάρι που τους φιλοξενούσε στο νησί.

Όπως είπε η σύζυγος του Μάικλ Μόσλεϊ οι τέσσερίς τους ήταν στο καραβάκι για να πάνε από την περιοχή του Αγίου Νικόλα στο Πέδι, όταν ο σύζυγός της τους είπε ότι εκείνος θα προτιμήσει να πάει με τα πόδια. Η διαδρομή που αναμένεται ότι ακολούθησε είναι ένα μονοπάτι, μήκους ενός χιλιομέτρου, το οποίο παρόλο που είναι απότομο αρκετοί ξένοι τουρίστες το επιλέγουν για πεζοπορία, ενώ σύμφωνα με τους ντόπιους είναι ασφαλές.

Σύμφωνα με την σύζυγό του έφτασαν στο νησί της Σύμης την περασμένη Τρίτη και θα έμεναν εκεί για μία εβδομάδα. Όπως, μάλιστα, είπε στους αστυνομικούς ο σύζυγός της δεν αντιμετώπιζε κάποιο θέμα υγείας, ενώ ούτε με την ψυχολογία του είχε κάποιο πρόβλημα.

Παράλληλα, τόσο η ίδια όσο και εκείνος είχαν αφήσει τα κινητά τους τηλέφωνα στο σπίτι, ενώ μαζί με το ζευγάρι φίλων τους τoν έψαξαν στο νησί χωρίς αποτέλεσμα, όταν είδαν ότι καθυστερεί και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας δήλωσαν την εξαφάνισή του.

Τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του

Προς το παρόν, η επιχείρηση για τον εντοπισμό του παρουσιαστή επικεντρώνεται στην περιοχή Πέδι. Το Λιμενικό Σώμα της Σύμης δήλωσε ότι περίπου πέντε περιπολικά σκάφη -μαζί με όλα τα ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί- είναι ενήμερα για το περιστατικό και συνδράμουν στις έρευνες , σύμφωνα με το BBC.

Η ομάδα αναζήτησης αποτελείται από 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, δυτών, εθελοντών και πυροσβεστών.

Μάλιστα, ένα ελικόπτερο αναπτύχθηκε από την Αθήνα περίπου στις 19:00 τοπική ώρα (6/6) στο πλαίσιο της έρευνας και χρησιμοποιείται από το πρωί της Παρασκευής (7/6).

Η επιχείρηση, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του BBC, υποστηρίζεται επίσης από drones που ψάχνουν σε περιοχές που είναι δυσπρόσιτες, καθώς και από έναν σκύλο ανιχνευτή της Αστυνομίας.

Πηγή: https://www.ethnos.gr/

- Advertisement -