Πούτιν: Η Ρωσία οικονομικά ισχυρή παρά τις κυρώσεις – Απεμπλοκή από τα νομίσματα της Δύσης

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν από το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγ. Πετρούπολης έστειλε πολλαπλά μηνύματα στη Δύση.

 

Η Ρωσία είναι οικονομικά ισχυρή παρά τις «παράνομες κυρώσεις», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι υπάρχει ένας αγώνας μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων για την εδραίωση της κυριαρχίας και μίλησε για την ανάγκη οι χώρες να δημιουργήσουν συνεργασίες αλλά και να κοιτάξουν στο εσωτερικό τους για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που παρουσιάζει το σημερινό παγκόσμιο οικονομικό τοπίο.

Παρ’ όλα τα «εμπόδια και τις παράνομες κυρώσεις», η Ρωσία παραμένει ένας από τους παγκόσμιους οικονομικούς ηγέτες, τόνισε.

Πρόσθεσε πως οι «φιλικές χώρες» – εκείνες που δεν έχουν ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Μόσχας – αντιπροσωπεύουν τα τρία τέταρτα του αμοιβαίου εμπορικού κύκλου εργασιών της Ρωσίας και τις επαινεί γι’ αυτό.

Χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα έχουν ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε τον πόλεμό του στην Ουκρανία.

Η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τη χρήση μη δυτικών νομισμάτων

Η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τη χρήση μη δυτικών νομισμάτων, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Είπε επίσης ότι η χώρα του πρέπει να μειώσει τις εισαγωγές, ενώ ζήτησε σημαντική επέκταση των εγχώριων χρηματοπιστωτικών αγορών της.

Το εμπόριο με την Ασία αυξάνεται ραγδαία, είπε στους αντιπροσώπους, προσθέτοντας ότι σχεδόν τα δύο πέμπτα του ρωσικού εξωτερικού εμπορίου είναι τώρα σε ρούβλια.

Το μερίδιο που διεξάγεται σε δολάρια ΗΠΑ, ευρώ και άλλα δυτικά νομίσματα έχει μειωθεί.

Η Ρωσία θα προσπαθήσει να αυξήσει το μερίδιο των διακανονισμών που διεξάγονται στα νομίσματα των χωρών BRICS – στις οποίες περιλαμβάνονται η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική, δήλωσε ο κ. Πούτιν.

«Πέρυσι, το μερίδιο των πληρωμών για τις ρωσικές εξαγωγές στα λεγόμενα “τοξικά” νομίσματα μη φιλικών κρατών μειώθηκε στο μισό, ενώ το μερίδιο του ρουβλίου στις εξαγωγικές και εισαγωγικές συναλλαγές αυξάνεται – προσεγγίζει σήμερα το 40%», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

- Advertisement -