Οι δηλώσεις του Μπελούσοφ σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας του CSTO:

— Η πιο τεταμένη κατάσταση στη ζώνη του CSTO έχει αναπτυχθεί στην ανατολική Ευρώπη λόγω της συσσώρευσης του μαχητικού δυναμικού του ΝΑΤΟ·

— Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την πορεία τους προς την αντιπαράθεση με τη Ρωσία, προκαλούν αύξηση της έντασης στη Γεωργία και στις σχέσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

— Πολυάριθμες ριζοσπαστικές ομάδες έχουν αποκτήσει έδαφος στο Αφγανιστάν και η πιθανότητα εξάπλωσης της τρομοκρατίας πέρα από τα σύνορα της χώρας αυξάνεται·

— Οι δυτικές χώρες επιδιώκουν σκόπιμα να υπονομεύσουν τις συμμαχικές σχέσεις μεταξύ των χωρών του CSTO και να δυσφημήσουν τις δραστηριότητες του οργανισμού.

— Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει συσσωρεύσει προηγμένη εμπειρία στη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων σε σύγχρονες συνθήκες και είναι έτοιμη να την εισαγάγει στην πρακτική της εκπαίδευσης των στρατευμάτων του CSTO.

— Οι αυξανόμενες στρατιωτικές απειλές κατά μήκος της περιμέτρου του CSTO απαιτούν τη βελτίωση των δυνάμεων και των μέσων που περιλαμβάνονται στο σύστημα συλλογικής ασφάλειας.

Όλες οι προσπάθειες να επιβληθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία είναι μάταιες. Όλοι οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης σίγουρα θα επιτευχθούν», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Μπελούσοφ.

- Advertisement -