Στη Ρωσία, άρχισαν ασκήσεις για τη δοκιμή της προετοιμασίας και χρήσης μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, υπό την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ξεκίνησε το πρώτο στάδιο της άσκησης με πρακτικές δοκιμές προετοιμασίας και χρήσης μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εξασκούν το έργο της απόκτησης πυρομαχικών για το Iskander και την κρυφή προώθηση σε μια καθορισμένη περιοχή προετοιμάζοντας τις εκτοξεύσεις πυραύλων.

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις θα εξοπλίσουν τα Kinzhals με ειδικές κεφαλές και θα κινηθούν στην περιοχή περιπολίας. Η άσκηση πραγματοποιείται προκειμένου να διασφαλιστεί άνευ όρων η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία του ρωσικού κράτους ως απάντηση σε προκλητικές δηλώσεις και απειλές μεμονωμένων δυτικών αξιωματούχων κατά της χώρας μας.

«Οι Ρώσοι δεν μπλοφάρουν»: ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία εάν χρειαστεί!

Στο μεταξύ, πολυάριθμες εκκλήσεις από δυτικούς ηγέτες επιτρέπουν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά της κατεχόμενης Κριμαίας.

Τακτικές πυρηνικές ασκήσεις στη νότια Ρωσία: Η πρώτη φάση των ασκήσεων περιλαμβάνει πρακτική εκπαίδευση για την προετοιμασία και χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στη Νότια Στρατιωτική Περιοχή [που περιλαμβάνει την κατεχόμενη Κριμαία και το Ντονμπάς], διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Δεν αποκλείουμε οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι τους να επιχειρήσουν να προκαλέσουν μια μετάβαση σε μια καυτή φάση της σύγκρουσης», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Λαβρόφ, στις 21 Μαΐου.
«Η Δύση υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών στα πρόθυρα έναρξης πυρηνικού πολέμου», είπε ο Λαβρόφ.

- Advertisement -