«Εργολάβοι και δικαστές της Καρδίτσας μου άρπαξαν οικόπεδο και σπίτι»

Η δικηγόρος Ευανθία Κοντού καταγγέλλει στη «Ζούγκλα» κύκλωμα με υπόνοιες παραδικαστικού στο οποίο εμπλέκονται λειτουργοί της Δικαιοσύνης και επιχειρηματίες

Τον Γολγοθά που διανύει τα τελευταία τρία χρόνια η Ευανθία Κοντού, δικηγόρος Καρδίτσας εξαιτίας μιας εταιρείας εργολάβων και μιας δικαστικής απόφασης σκάνδαλο όπως την χαρακτηρίζει, περιγράφει στη «Ζούγκλα».

Από ιδιοκτήτρια ενός οικοπέδου στο κέντρο της πόλης το οποίο έδωσε αντιπαροχή, βρέθηκε ξαφνικά όχι μόνο να μην έχει σπίτι αλλά και να χρωστά χρήματα στους εργολάβους έπειτα από απόφαση συγκεκριμένης δικαστή.

Όπως περιγράφει στη «Ζούγκλα», το 2019, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας «Λαλιώτης Κατασκευαστική» την πλησίασαν και της ζήτησαν να δώσει αντιπαροχή το οικόπεδό της. Η συμφωνία, όπως υποστηρίζει, ήταν να πάρει εκείνη ένα οροφοδιαμέρισμα στον τρίτο όροφο και ένα κατάστημα στο ισόγειο της νέας οικοδομής.

Τα προβλήματα όμως άρχισαν σύμφωνα με την καταγγέλλουσα την ημέρα που πήγε να υπογράψει τα συμβόλαια. «Την ίδια μέρα ενώ είχαμε συμφωνήσει για τον τρίτο όροφο μου έδωσαν συμβόλαιο που έγραφε για τον πρώτο», επισημαίνει και προσθέτει: «τελικά αφού υπογράψαμε άρχισαν να χτίζουν την πολυκατοικία και μετά από ένα χρόνο είχαν φτιάξει όλα τα διαμερίσματα εκτός από το δικό μου.

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μάλιστα είχαν μπεί εντός των διαμερισμάτων και όλοι οι νέοι αγοραστές.  Ζήτησα τον λόγο γιατί το δικό μου διαμέρισμα δεν το έφτιαχναν και δεν πήρα ποτέ απάντηση. Έκανα ότι μπορούσα για να βρω λύση αλλά μάταια.

Τελικά καταλήξαμε στα δικαστήρια. Τους κήρυξα έκπτωτους και με αγωγή αλλά κατέθεσαν και εκείνοι αγωγή η οποίοα προηγήθηκε τελικά. Προσδιορίζεται, κινοποιείται και πέρνει δικάσιμο σε χρόνο ρεκόρ !».

Σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με την ίδια αρχίζει η εμπλοκή και της πρώην προέδρου Πρωτοδικών Καρδίτσας σε σημείο που κάνει λόγω για παραδικαστικό.

«Σε αυτό το δικαστήριο παραβιάστηκαν όλα μου τα δικαιώματα αλλά και η δικονομική διαδικασία. Αγόρευα εγώ η ίδια για την υπόθεσή μου τρεις ώρες και μου έδωσαν πρακτικά μιάμισης σελίδας. Η πρόεδρος δεν μου έδωσε αναβολή παρόλο που η υπόθεση ήταν πρωτοείσακτη.

Επίσης υπήρχαν μέσα άτομα από την πλευρά των εργολάβων που δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση, κι ενώ ζήτησα να βγουν από την αίθουσα το αίτημά μου προς την πρόεδρο δεν έγινε δεκτό. Η δικαστής με αντιμετώπισε σαν να ήμουν ένα τυχάρπαστο πρεζόνι, ειρωνική και επιθετική. Ζήτησα να πιω ένα ποτήρι νερό και μου είπε… “αφήστε το θέατρο κυρία Κοντού”.

Εκδίδεται απόφαση σε χρόνο εξπρές μέσα σε ένα μήνα από την εκδίκαση. Φαινόμενο. Στο σκεπτικό της απόφασης η δικαστής αντέγραψε όλο το σκεπτικό των εργολάβων και στην απόφαση αποτυπώνεται  επίσης η εχθρότητα που βίωσα. Μια καταστροφική απόφαση. Φυσικά τις αποφάσεις αυτές τις έχω προβάλει σε δεύτερο βαθμό.  Έχω κάνει Έφεση», συνεχίζει η κυρία Κοντού.

«Τελικά με καταδίκασαν και τώρα καλούμαι να πληρώσω πάνω από 100.000 ευρώ στους εργολάβους. Δηλαδή τους έδωσα το οικόπεδό μου και όχι μόνο δεν μου έφτιαξαν σπίτι αλλά πρέπει και να τους πληρώσω», λέει σε άλλο σημείο.

Η «Ζούγκλα» ως όφειλε επικοινώνησε με τον εργολάβο της εταιρείας Ευάγγελο Λαλιώτη ο οποίος μας παρέπεμψε στον δικηγόρο τους Ηλία Παππά. Στη συνέχεια τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία επικοινωνήσαμε και με τον Ηλία Παππά, ο οποίος μας είπε πως αναμένει το δημοσίευμα για να δώσει απάντηση.

Πηγή: https://www.zougla.gr/